Kompanija Rosa donirala dva inkubatora crnogorskim bolnicama

Crnogorska porodilišta su do sada bila opremljena sa 60 takvih instrumenata, prosječne starosti 10 godina
0 komentar(a)
inkubatori, Foto: Boris Pejović
inkubatori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.04.2012. 15:43h

Cetinjska i nikšićka bolnica bogatije su za po jedan inkubator, koji su im donirani u okviru kampanje “Podržimo život”.

Kampanja je pokrenuta u decembru prošle godine i podrazumijevala je da se od svake prodate flaše Rosa vode odvaja novac za nabavku inkubatora za dvije bolnice.

Brend menadžer Rosa vode Milija Magdalenić pohvalio je uspješnost kampanje i zahvalio se svima koji su u velikom broju kupovinom Rosa vode podržali život i najmlađe stanovnike.

“Bez podrške građana ne bismo uspjeli. Zajedno smo doprinijeli stvaranju uslova za sigurniji početak života prijevremeno rođenih beba u Crnoj Gori”, kazao je Magdalenić.

Kampanja pokazala solidarnost u društvu

U Crnoj Gori ima 13 porodilišta, u kojima je, prema podacima Instituta za javno zdravlje iz 2011. godine, rođeno više od 7.600 beba, a oko 400 beba godišnje rodi prije vremena i ima potrebu za inkubatorom. Crnogorska porodilišta su do sada bila opremljena sa 60 takvih instrumenata, prosječne starosti 10 godina. Vrijednost jednog inkubatora je oko 15.000 eura.

Crnogorska porodilišta su do sada bila opremljena sa 60 takvih instrumenata, prosječne starosti 10 godina

Pomoćnik ministara zdravlja Nebojša Todorović kazao je da su “ponosni kampanjom” koja je pokazala da ima solidarnosti u društvu.

“U zdravstvenom sistemu stalno su potrebne inovacije i nove investicije i angažman same države nije dovoljan. Vjerujem da će i druge kompanije, po ugledu na Rosu, prepoznati i pokrenuti slične projekte”, kazao je todorović.

Predstavnici nikšićke i cetinjeske bolnice zahvalili su se na vrijednim donacijama koje će pomoći u poboljšanju zdravstvene zaštite najmlađih.

Bonus video: