Mještani Maslina nezadovoljni: Asfalt gori od makadama

Direktor Javnog preduzeća "Zelenilo" Radmila Vujošević rekla je da će poslije prvomajskih praznika izaći na teren
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2012. 16:04h

Mještani Ulice Zetskog odreda i Perojske u Maslinama zatražili su od nadležnih da se njihove ulice asfaltiraju i uklone preostali alepski borovi koje je olujni vjetar i snijeg zimus oborio.

Mještani ističu da žive na dva kilometra od centra grada, da redovno plaćaju komunalije i da očekuju bolji tretman nadležnih gradskih službi odgovornih za stanje putne infrastrukture.

"Ulica Zetskog odreda je puna rupa. Pojedine komšije su prinuđene da miješaju beton u mješalicama i da krpe udarne rupe kako bi se koliko-toliko moglo proći ulicom. Međutim, to se ubrzo pokaže kao loše privremeno rješenje", saopštili su mještani.

Oni su, takođe, zatražili da im nadležne službe uklone ogromna stabla alepskog bora, koje je olujni vjetar zimus oborio.

"Pojedina stabla su već uklonjena, ali jedan broj je nakrivljen ostao u našim dvorištima i pored ulice. Pojedina stabla smo sami šegali bojeći se da mogu pasti na kuće i pomoćne objekte", rekli su mještani napomenuvši da je na raskrsnici kod Mjesne zajednice ostala gomila polomljenih grana alepskog bora.

Direktor Javnog preduzeća "Zelenilo" Radmila Vujošević rekla je da će poslije prvomajskih praznika izaći na teren.

"Imamo mnogo obaveza na Zlatici, ali ćemo svakako, obići mještane u tim ulicama i vidjeti na koji način možemo pomoći. Uklanjanje drveća u privatnim dvorištima se naplaćuje. U svakom slučaju, drveće na javnim površinama, koje može da padne, mora da se ukloni", rekla je Vujošević.

Direktor "Puteva" Zdravko Klikovac rekao je da će i oni poslije prvomajskih praznika posjetiti mještane Ulice Zetskog odreda i Perojske, jer u tom periodu je planirana obnova Skopske ulice u Maslinama.

"Posjetićemo mještane i procijeniti radove, a nakon toga, tokom mjeseca maja, vjerovatno krenuti u obnovu ulice", rekao je Klikovac.

Radnici "Puteva" krpili su udarne rupe u Farmacima, na Rogamskom mostu, u Ulici Jola Piletića, Branka Ćopića, Balšića, Vuka Karadžića, Kralja Nikole i Oktobarske revolucije.

Klikovac je rekao da je počela zamjena stubića na Bulevaru revolucije i Ulici Ivana Vujoševića, kao i uklanjanje "ležećih policajaca" u ulicama 27. marta, Radosava Burića i Kralja Nikole, napomenuvši da će vjerovatno na istim mjestima postaviti nove.

Galerija

Bonus video: