TV Vijesti i dalje najgledanija televizija u Crnoj Gori

Istraživanje, u koje su "Vijesti" imale uvid, rađeno je za potrebe RTCG i o njemu će danas raspravljati članovi Savjeta sa menadžentom i urednicima Javnog servisa
90 pregleda 1 komentar(a)
RTV Vijesti, Foto: Savo Prelević
RTV Vijesti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.04.2012. 08:08h

Televizija Vijesti i dalje je ubjedljivo najgledanija u Crnoj Gori, a od osam emisija zbog kojih su gledaoci najčešće kraj malih ekrana - čak sedam emituje ta privatna stanica.

Prema rezultatima istraživanja Ispos Stratedžik Marketinga, rađenim u periodu od 1. do 7. marta, na uzorku od 820 ispitanika starijih od 10 godina, učešće TV Vijesti u ukupnom auditorijumu iznosi 31,45 odsto, odnosno čak 36 odsto među gledateljkama.

Istraživanje, u koje su "Vijesti" imale uvid, rađeno je za potrebe RTCG i o njemu će danas raspravljati članovi Savjeta sa menadžentom i urednicima Javnog servisa.

TV Vijesti bilježe rast od oko pola procenta u odnosu na decembar i čak više od 6 odsto nego u septembru 2011. godine.

Na drugom mjestu je TV Pink sa 19,49.

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić uspio je da zaustavi pad gledanosti, ali Javni servis sa 15,34 odsto učešća u ukupnom auditorijumu, što predstavlja rast od oko 2,5 procenta, nije mogao dalje od trećeg mjesta.

Četvrta je TV IN sa 8,03 procenta, čiji zaposleni već danima štrajkuju. TV IN, sa koje je Vojvodić jesenas i došao na RTCG, zabilježila je pad od 4 odsto u odnosu na decembar.

Kada je riječ o serijskom programu, osam od 10 najgledanijih serija u Crnoj Gori emituje TV Vijesti

Prema istraživanju, ubjedljivo najgledanije emisije su "Vijesti u pola 7" (27,23 odsto) i serija "Lud, zbunjen, normalan" (26,03), koje se emituju na TV Vijesti.

Najgledanija emisija RTCG i ujedno ukupno treća od svih TV stanica je "Dnevnik 2" koji prati svaki peti gledalac (19,39 odsto).

O dominaciji TV Vijesti najbolje govori podatak da sljedećih pet najgledanijih emisija emituje upravo ta privatna televizija. Riječ je o "Meteo centru", ali i serijama TV Vijesti.

Rezultati govore da stariji od 40 godina čine čak nešto više od tri četvrtine ukupnih gledalaca RTCG. Čak 40 odsto ljudi koji gledaju Javni servis stariji su od 60 godina.

Kada je riječ o obrazovanju, više od 35 odsto gledalaca RTCG ima završenu osnovnu školu, srednju gotovo polovina, a univerzitetski je obrazovano svega tek nešto više od 15 procenata.

Fazlinovići najgledaniji

Kada je riječ o serijskom programu, osam od 10 najgledanijih serija u Crnoj Gori emituje TV Vijesti. Daleko najgledanija serija je "Lud, zbunjen, normalan" - dogodovštine popularnih Sarajlija prati čak 26,03 odsto gledalaca.

Slijede "Bandini" (18,93 odsto), "Montevideo - Bog te video" (18,09), "Asi" (17,75), "Kad lišće pada" (16,76) i "Ruža vjetrova" (12,74) koje emituje TV Vijesti.

Na sedmom mjestu je serija TVCG "Budva na pjenu od mora" (12,02 odsto), a na osmom “Ostrvo” (11,08), sa TV Pink.

Slijede “Žene sa Dedinja” (10,43), serija koja se odnedavno emituje na TV Vijesti, i "Suze Bosfora" (10,44) sa iste televizije.

TV Pink prednjači kada je riječ o zabavnom programu. Od 10 najgledanijih emisija, čak 9 emituje ta televizija, a najviše gledalaca prati "Zvezde Granda" (15,56 odsto).

Bonus video: