Vuksanović za komandanta Posebne jedinice postavio Malikovića

Direktor Uprave policije nije bio zadovoljan brojnim stvarima unutar jedinice, a posebno načinom komandovanja smijenjenog Vučinića
452 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva Vijesti
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.04.2012. 08:21h

Direktor Uprave policije pojavio se u ponedjeljak u kampu na Zlatici gdje je smijenio dosadašnjeg komandanta Posebne jedinice Miloša Vučinića, a potom na njegovo mjesto postavio dugogodišnjeg instruktora za fizičku obuku i borenje u PJP Zlatka Malikovića.

Vuksanović se u kampu na Zlatici zadržao kratko, lično saopštio odluku, a potom nakon razgovora sa službenicima Posebne jedinice vratio drugim poslovnim obavezama.

Mnogi službenici u kampu bili su iznenađeni dolaskom Vuksanovića, ali ne i njegovom odlukom koja je za većinu službenika elitnih jedinica policije bila očekivana.

Nakon niza kadrovskih rotacija novi Vuksanovićev potez očekivao se upravo u Posebnoj jedinici, jer direktor nije bio zadovoljan brojnim stvarima unutar te jedinice, a posebno načinom komandovanja smijenjenog Vučinića.

Maliković čuvao Momira Bulatovića

Novi komandant Posebne jedinice policije Zlatko Maliković od 1995. je u specijalnim jedinicama policije, a u vrijeme raskola u DPS-u 1997. bio je u pratnji tadašnjeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića.

Jedno vrijeme Maliković je bio neraspoređen, a potom je od 2000. u Posebnoj jedinici policije, gdje radi na mjestu instruktora za fizičku obuku i borbu.

U protekloj godini on je u PJP bio i komandir specijalističkog voda policije, a poznat je i kao kondicioni trener crnogorskog boksera Predraga Radoševića, koji takođe radi u policiji.

Bonus video: