Inspektorka Brajović traži 12.000 € od MANS-a za duševne bolove

Brajović jr kazala da je rušenje objekta u naselju Perazića do započeto u oktobru 2010., te da je rješenje o rušenju do kraja sprovedeno u aprilu prošle godine
168 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2012. 10:25h

Glavna inspektorka zaštite prostora u Ministarstvu uređenja prostora i zaštite životne sredine Nataša Brajović navela je u ponedjeljak da je uradila sve što je bilo u njenoj nadležnosti povodom inspekcijskog nadzora u naselju Perazića do, da su optužbe MANS-a da je zloupotrebljavala službeni položaj i nesavjesno vršila inspekcijski nadzor neistinite, te da je ti navodi izuzetno vrijeđaju.

U podgoričkom Osnovnom sudu vodi se novi postupak po tužbi Brajović protiv MANS-a, u kojem inspektorka traži 12.000 eura za pretrpljene duševne bolove povodom optužbi te nevladine organizacije.

Ona je rekla da je po službenoj dužnosti u martu 2010. izvršila inspekcijski nadzor u naselju Perazića do, na petospratnici, kod investitora MB Bankada, kojeg zastupa izvršni direktor Mirko Barać, te da je, kada je utvrđeno da investitor ne posjeduje građevinsku dozvolu, naložila da ukloni objekat i podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih lica i te firme.

Na pitanja zastupnika MANS-a zbog čega je trebalo više od godinu da se rješenje o rušenju sprovede i da li smatra da je zaštita njenog ugleda razlog da se te informacije ne objave, Brajović je navela da ih svakako ne treba objavljivati na način na koji je to učinjeno

Ona je dodala da je rušenje objekta započeto u oktobru 2010. godine, te da je rješenje o rušenju do kraja sprovedeno u aprilu prošle godine.

“MANS je tri mjeseca nakon izvršenog inspekcijskog nadzora, poslao inicijativu za vršenje nadzora, a nakon što smo ih obavijestili što smo uradili, podnijeli su krivičnu prijavu protiv mene i tražili proširenje istrage vezano za moju navodnu vezu sa firmom i Baraćem, što je iovako stresan posao koji radim dodatno zakomplikovalo”, rekla je Brajović.

Na pitanja zastupnika MANS-a, advokata Veselina Radulovića zbog čega je trebalo više od godinu dana da se rješenje o rušenju objekta sprovede, te da li smatra da je zaštita njenog ugleda razlog da se te informacije ne objave, Brajović je navela da to rješenje ne zastarijeva, te da smatra da ih svakako ne treba objavljivati na način na koji je to učinjeno.

“Ja sam morala i svojim pretpostavljenima da dokazujem da sam odradila sve u skladu sa zakonom, pa bih vjerovatno snosila odgovornost zbog nepostupanja, da je tako bilo”, navela je Brajović.

Brajović je tužbu prvi put podnijela nakon što je MANS protiv nje podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da je u više slučajeva nelegalne gradnje, u kojima je vršila inspekcijski nadzor, zloupotrijebila službeni položaj i nesavjesno vršila službenu dužnost nadzora, a taj postupak je u maju prošle godine obustavljen zbog nedolaska Brajović i njenih advokata na zakazano ročište.

Nalaz bez pečata

Radulović je prigovorio nalazu i mišljenju vještaka neuropsihijatrije Stanka Milića, tražeći njegovo dodatno izjašnjenje.

“Uz to što je nerazumljiv nalaz, vještak se u najvećem dijelu neovlašćeno izjašnjavao o pravnim pitanjima.

Radulović je tražio da sud ne cijeni kao dokaz nalaz specijaliste psihijatra, jer on ne sadrži pečat zdravstvene ustanove, ni broj protokola

On navodi da je pretrpjela duševne bolove, što je utvrdio na osnovu spisa predmeta, a nema ni dokaza da je uopšte razgovarao s njom”, rekao je Radulović.

Radulović je tražio da sud ne cijeni kao dokaz nalaz specijaliste psihijatra, jer on ne sadrži pečat zdravstvene ustanove, ni broj protokola.

Na pitanje Radulovića do kada je uzimala navodnu terapiju koja joj je tada prepisana, Brajović je rekla da je i dalje uzima, te da ima redovnu kontrolu kod psihijatra.

Radulović: Mi plaćamo njene troškove

Na pitanje Radulovića da joj Ministarstvo plaća sudske troškove, Brajović je navela da je ovo njen lični spor, te da nije tražila da joj iko plaća troškove.

“Troškovi prethodnog postupka su plaćeni u njeno ime iz budžeta, te je očigledno da ima finansijsku podršku države da vodi ovakve sporove”, zaključio je advokat.

Galerija

Bonus video: