Pljevaljske ulice prepune rupa

Iz NVO “Zelena akcija” napominju da se lokalna vlast ne ustručava da od građana naplati razne takse, ali taj novac ne ulaže u infrastrukturu
95 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pljevlja, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.04.2012. 18:19h

„Zelena akcija“ zatražila je od odgovornih u lokalnoj upravi u Pljevljima da hitno saniraju gradske ulice koje, kako tvrde u toj NVO, nikad nisu bile prljavije i u gorem stanju.

U saopštenju za javnost “Zelena akcija” navodi da su građani Pljevalja primorani da svakodnevno plaćaju pranje svojih vozila zbog izuzetno prljavih ulica, koje prljaju teška mehanizacija i kamioni koji se suprotno zakonskim propisima kreću gradskom zonom, nanoseći blato i prljavštinu po kolovozu.

"Građanima se oštećuju i uništavaju vozila zbog katastrofalnog stanja ulica, koje im je još veće opterećenje na, ionako mali porodični budžet. Pljevaljske ulice danas izgledaju kao da je grad svježe bombardovan, kao da smo u Bagdadu.

Ne može se proći od rupa i prljavštine. Gotovo da nema ulice u kojoj nije uništen ili značajno oštećen asfalt. Pljevlja na sve više liče nego na grad. Sela u okruženju, gdje živi daleko manje ljudi, imaju bolje ulice i trotoare za kretanje pješaka od ovih u Pljevljima“, navodi se u saopštenju kojeg je potpisao predsjednik Odbora osnivača “Zelene akcije” Dragan Janković.

Pljevlja na sve više liče nego na grad

Ta organizacija podsjeća da su u „izuzetno skupu registraciju vozila uključeni i troškovi za održavanje svih kategorija puteva, pa se postavlja logično pitanje gdje se i na šta troše pare, koje uzimaju pod izgovorom da ih ulažu u održavanje puteva“.

„Opravdanje za ovakvo, vrlo neodgovorno ponašanje nadležnih je da sada nijesu povoljni uslovi za asfaltiranje.

U drugim sredinama se uveliko asfaltira, saniraju oštećenja, iako je zima, ali ovdje niko i ne pomišlja da iskoristi lijepe dane da sanira raskopane ulice. Javno ih pitamo u ime svih vozača i pješaka, šta je ta gospoda radila cijelo ljeto, pa i jesen, a evo sad i proljeće.

Sela u okruženju, gdje živi daleko manje ljudi, imaju bolje ulice i trotoare za kretanje pješaka od ovih u Pljevljima

Kako za sve to vrijeme ne uspješe da zakrpe ovo malo ulica koliko imamo. Da li će bar sami sebi priznati, da su lično odgovorni za ovakvo stanje. Gospodo na vlasti, nema opravdanja za ovakvo stanje, jer se ovakvim ponašanjem sprdate svakom normalnom i dobronamjernom Pljevljaku.

Ne ustručavate se da tražite razne poreze i novac od građana, a da nešto konkretno uradite nećete, ili niste sposobni“, navodi se u saopštenju “Zelene akcije”.

U lokalnoj upravi su kazali da će ulice po gradu sanirati kada to budu dozvolile vremenske prilike.

Bonus video: