Podgoričanin kupio krapa punog bijelih glista

O tome je pokušao obavijestiti Veterinarsku i Sanitarnu inspekciju, ali se nijesu javljali na telefone, pa je kontaktirao redakciju "Vijesti"
72 pregleda 0 komentar(a)
Krap, Foto: Jelena Jovanović
Krap, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 22.04.2012. 17:10h

Kad je Momčilo Sekulić iz Tološa počeo da čisti krapove koje je kupio prije četri dana na Zelenoj pijaci u jetri jedne ribe, našao je desetine bijelih glista.

O tome je pokušao obavijestiti Veterinarsku i Sanitarnu inspekciju, ali se nijesu javljali na telefone, pa je kontaktirao redakciju "Vijesti".

"Ne znam da li je ovo neko oboljenje jer se uprkos tome što sam dugo godina i sam pecao prvi put srećem sa ovim. Kupio sam nekoliko većih krapova i svi su bili u redu sem ovog jednog.

Kad sam ga rasporio jetra je bila skoro raspadnuta, iz nje je potekla crna krv u kojoj je bilo na desetine glista veličine oko dva centimetra i debljine nekoliko milimetara, sa sisaljkom na glavi.

Ovo može da bude bezopasno, ali i veoma opasno, mada ja ne znam koji je ovo parazit pa sam zbog toga želio da nadležni to utvrde. Međutim na brojeve telefona koje sam pozivao niko se ne javlja", kazao je Sekulić

Od prodavca od kog je kupio ribu kupovao je i ranije, ali nikada se nešto slično ovome nije desilo.

Bonus video: