Gusinje: Izlio se seoski potok, ugrožene i kuće

Mještani su odmah obavijestili opštinski tim za upravljanje u vanrednim situacijama, čiji su članovi izašli na lice mjesta
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2012. 17:19h

U selu Kruševo nedaleko od Gusinja, seoski potok je probio svoje korito i nanio veliku količinu granja i pijeska na seoski put i obližnja imanja.

Mještanin Nedžed Radončić kazao je da je mehanizacija čistila korito prethodnih dana, ali da je kiša doprinijela jačini potoka, te da su ugrožene obližnje kuće.

„Rođaci su me jutros oko 11 časova obavijestili, da je potok probio svoje korito. Ugroženo je 15 stambenih objekata i okolnih imanja koja se nalaze u blizini“, kazao je Radončić, dodajući da problema sa izlivanjem tog potoka imaju odavno.

Mještani su odmah obavijestili opštinski tim za upravljanje u vanrednim situacijama, čiji su članovi izašli na lice mjesta.

„Mehanizacija koncesionara „Miki-trans“ iz Gusinja angažovana je odmah na čišćenju korita i ono će biti privremeno sanirano“, kazao je koordinator Opštinskog tima za upravljanje u vanrednim situacijama Rahman Markišić.

Tokom dana osim Kruševa, članovi opštinskog tima obišli su rijeke Grnčar, Vruja, Dolja, Jeseničku i Plavsku rijeku, koje su na ivici izlivanja na više mjesta.

Galerija

Bonus video: