Nesuglasice predstavnika obespravljenih radnika u Bijelom Polju

"Protest će se sigurno održati pa makar na njemu niko ne prisustvovao", poručila je Tomovićeva
0 komentar(a)
Ljiljana Tomović, Foto: Beća Čoković
Ljiljana Tomović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 19.04.2012. 19:10h

Predsjednica Organizacionog odbora bivših radnika iz više preduzeća i invalida Bijelog Polja Ljiljana Tomović juče je potvrdila „Vijestima“ da će se u nedjelju u 12 časova na gradskom trgu organizovati protest pod sloganom “Roditelji i djeca zajedno za bolju budućnost“. Tomovićeva je razočarana činjenicom, da nijesu podržani od članova Organizacionog odbora mirnog protesta koji je 5. marta održan ispred zgrade tužilaštava u Bijelom Polju.

"Niko od članova tog odbora još nije podržao naše napore da zajedno stanemo na braniku za ostvarivanje prava iz radnog odnosa i poboljšanje socioekonomske situacije. Jedino je Svetozar Čabarkapa prošle sedmice došao na jedan od naših sastanaka i odmah napustio.

Mi smo prisustvovali i podržali protest koji je organizovan 5. marta i smatramo da ne treba da postoji nikakav rivalitet izmedju naših odbora. Nije interes da se odvajamo već da zajednički nastupamo i u što većem broju se okupimo i iznesemo ono što nas godinama „tišti“ i učinimo da konačno i mi ugledamo “svjetlost dana“", kazala je Tomovićeva.

Ona je pozvala sve bivše i obespravljene radnike kao i građane ugrožene socioekonomskom situacijom da se okupe u nedjelju u što većem broju, jer jedino time mogu „pasti u oči ovoj vlasti bez srca i duše“.

"Protest će se sigurno održati pa makar na njemu niko ne prisustvovao", poručila je Tomovićeva.

Čabarkapa: Tupe oštricu našeg protesta

Član Organizacionog protesta koji je 5. marta održan u Bijelom Polju Svetozar Čabarkapa u telefonskom razgovoru prenio je “Vijestima”, da ne priznaju novoformirani “paralelni odbor.

"Ovaj odbor je formiran u cilju da se otupi oštrica našeg protesta i zbog toga ga ne priznajemo i ne podržavamo.

Inače,u ponedjeljak planiramo okupljanje u 10 časova ispred Spomenika palim borcima, da bi iskazali podršku invalidima rada na protestnom maršu prema Podgorici", kazao je Čabarkapa.

On je za petak najavio konferenciju za novinare povodom formiranja “paralelnog odbora“ i njihovog najavljenog nedjeljnog protesta.

Bonus video: