Podgorica: Ukinuta neka privremena stajališta

Za autobuske i kombi prevoznike na relaciji Podgorica - Danilovgrad - Nikšić nije više dozvoljeno da primaju putnike kod solitera u Momišićima i kod Kliničkog centra
292 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 16:31h

Za autobuske i kombi prevoznike koji saobraćaju na relaciji Podgorica - Danilovgrad - Nikšić novim putem i Podgorica - Danilovgrad starim putem, odlučeno je da im se dozvoli da primaju putnike na dvije lokacije u gradu, kod Delta sitija i u blizini Hitne pomoći u Ulici Stanka Dragojevića.

Ukinuto je privremeno stajalište na relaciji Podgorica - Danilovgrad starim putem preko puta pet solitera u Momišićima, kao i stajalište u blizini Kliničkog centra u Ljubljanskoj ulici na relaciji Podgorica - Danilovgrad - Nikšić novim putem.

"Za relaciju Podgorica - Danilovgrad - Nikšić novim putem , utvrđena su stajališta na Cetinjskom putu, u zoni Tržnog centra Delta City. Autobusi koji dolaze iz pravca Nikšića i Danilovgrada, skretaće na Cetinjski put, ostavljati putnike na stajalište ispred Tržnog centra i vratiti se, preko nove kružne raskrsnice na Ulici Vojislavljevića (magistrala preko Zabjela).

Iz pravca Autobuske stanice, autobusi će skretati na Cetinjsku ulicu i, vrativši se preko kružne raskrsnice, putnike za Danilovgrad i Nikšić će preuzimati na stajalištu preko puta Delta Citija. Ova stajališta se privremeno uvode, kao zamjena za, takođe privremena, stajališta u Ljubljanskoj ulici, s obzirom na planirano uređenje terena i izgradnju saobraćajnica u zoni Atlas Capital centra, kao i zbog ograničavajućih saobraćajno-tehničkih uslova za korišćenje postojećih, privremenih, stajališta", saopštio je sekretar Sekretarijata za saobraćaj i komunalne poslove Miomir M. Mugoša.

On je kazao da za relaciju prema Danilovgradu, starim putem, utvrđena su kao privremena, postojeća stajališta u Ulici Stanka Dragojevića, između Hitne pomoći i dijela bivše kasarne “Morača”.

Prevoznici će iz Bulevara Ivana Crnojevića skretati u Ulicu Stanka Dragojevića, nakon čega će se, preko Vezirovog mosta, uključiti na Ulicu Gavra Vukovića, odnosno na stari put prema Danilovgradu

"Prevoznici će iz Bulevara Ivana Crnojevića skretati u Ulicu Stanka Dragojevića, nakon čega će se, preko Vezirovog mosta, uključiti na Ulicu Gavra Vukovića, odnosno na stari put prema Danilovgradu. Na ovaj način, mijenja se dio postojeće trase preko mosta Milenijum i Ulice serdara Jola Piletića", naveo je Mugoša.

U saopštenju se navodi da je to dogovoreno na sastanku, u Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj na kome je razmatrana mogućnost privremenog korišćenja autobuskih stajališta na teritoriji Glavnog grada – Podgorice, u međumjesnom linijskom saobraćaju na relacijama Podgorica – Danilovgrad i Podgorica – Nikšić, koja nijesu predviđena redom vožnje.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica ministra Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Mirel Radić-Ljubisavljević sa saradnicima, predstavnici Opštine Danilovgrad, predstavnici danilovgradskih i nikšićkih prevoznika koji obavljaju prevoz na toj relaciji, kao i predstavnici prevoznika koji obavljaju javni gradski i prigradski prevoz na teritoriji Glavnog grada i predstavnik Komunalne policije Glavnog grada.

Više puta protestovali zbog ukidanja

Mugoša je istakao da je Zakonom propisano da se posebnim linijskim prevozom obavlja prevoz učenika i studenata od mjesta stanovanja do škole, odnosno fakulteta i nazad, zaposlenih, invalida i putnika kojima je potrebna posebna medicinska njega.

"Iz samog opisa posebnog linijskog prevoza, podrazumijeva se da to nije uobičajena trasa u redovnom gradskom, prigradskom i međumjesnom prevozu, odnosno da je direktno zavisna od potrebe tih putnika.

U tom smislu, za obavljanje posebno linijskog međumjesnog prevoza, potrebno je prethodno od sekretarijata zatražiti saglasnost za trasu i korišćenje autobuskih stajališta na teritoriji grada", naveo je Mugoša.

Učenici, studenti i zaposleni iz Danilovgrada i Nikšića nekoliko puta su protestovali zbog ukidanja stajališta za autobuse i kombije kojima dolaze u Podgoricu

Bonus video: