Pljusak za vikend

On je kazao da će od ponedjeljka biti veoma promjenljivo vrijeme i da se stabilizacija vremenskih prilika ne očekuje sve do 20. aprila
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2012. 06:37h

Načelnik Centra za analizu i prognozu vremena u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore Branko Micev izjavio je da će se ciklon iz pravca Italije naći iznad južnog Jadrana i usloviti pojavu jake kiše za vikend. Micev je kazao da će obilne padavine zahvatiti centrani i primorski dio Crne Gore.

"Jaka kiša nepovoljno će djelovati na saobraćajnu infrastrukturu a očekuje se pojava odrona. Preko 60 dana bili smo pod snijegom, prirodna povezanost tla je narušena, tako da se mogu pojaviti klizišta na potencijalnim mjestima", rekao je Micev.

On je kazao da će od ponedjeljka biti veoma promjenljivo vrijeme i da se stabilizacija vremenskih prilika ne očekuje sve do 20. aprila.

Micev je napomenuo da su se ekstremne vremenske prilike mijenjale posljednjih mjeseci.

"U januaru smo imali orkanske vjetrove, u februaru ekstremne količine snijega, u martu nije bilo kapi kiše a u aprilu, nakon sušnog perioda, pada kiša. Kiša u aprilu nije ekstremna pojava, ali je neobično nakon marta u kojem nije uopšte bilo padavina", rekao je Micev napomenuvši da se očekuje porast vodostaja.

Bonus video: