Milan Mijović smijenio Vesnu Miranović

Nedavno su i direktorica Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Snežana Raspopović i direktor Klinike za onkologiju i radioterapiju dr Vladimir Todorović napustili rukovodeće pozicije
611 pregleda 0 komentar(a)
Vesna Miranović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vesna Miranović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.04.2012. 08:05h

Direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Milan Mijović smijenio je direktorku Instituta za bolesti djece dr Vesnu Miranović i na njeno mjesto postavio dr Danijelu Dakić, načelnicu Neonatologije.

Miranović je potvrdila "Vijestima” da više nije na čelu Instituta za bolesti djece.

“Najvažnije je da u toku mog mandata nije bilo propusta u radu, nije bilo afera i da sam Institut vodila maksimalno posvećeno i korektno”, kratko je kazala Miranović.

Ovo nije prva kadrovska promjena do dolaska Mijovića na čelo Kliničkog centra. Nedavno su i direktorica Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Snežana Raspopović i direktor Klinike za onkologiju i radioterapiju dr Vladimir Todorović napustili rukovodeće pozicije.

Na čelo Ginekologije Mijović je postavio dr Snežanu Crnogorac, načelnicu porodilišta u Kliničkom centru, dok je najvažniju funkciju u Klinici za onkologiju i radioterapiju preuzeo njen suprug dr Nebojša Crnogorac.

Mijović je na čelo najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori došao u julu prošle godine, a početak njegovog rada obilježile su ambiciozne najave reforme Kliničkog centra, koje će, kako je kazao, dovesti do boljeg funkcionisanja te ustanove.

Prvi korak ka kadrovskim promjenama bila je i smjena medicinskog direktora akademika Gorana Nikolića i postavljanje dr Ljilje Musić na njegovo mjesto.

Takođe, novu funkciju je dobila i dr Slavica Vujisić, koja je imenovana za direktoricu Centra za nauku i međunarodnu saradnju.

Prije nje, tu funkciju je obavljao Filip Vukmirović, načelnik Patologije.

Iz kabineta Mijovića nije bilo komentara na posljednje kadrovske promjene, jer na pitanja "Vijesti" u utorak nije odgovoreno do kraja radnog vremena.

Bonus video: