Dragović: Moguće postavljanje žičane ograde na granici sa Albanijom

"Imamo nerazumijevanje u pogledu vraćanja tih lica, oni se pravdaju često da u pogledu dokumentacije za ta lica, kada ih mi nađemo, da ne postoje dokazi da su oni bili na teritoriji Albanije"
193 pregleda 7 komentar(a)
slovenija žičana ograda, Foto: Reuters
slovenija žičana ograda, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2018. 15:58h

Načelnik Odsjeka za nadzor državne granice, Vojislav Dragović, kazao je za RTCG da postoji mogućnost da se u određenim slučajevima, u određenom povećanju broja migranata, mimo redovnih granica, posegne za postavljanjem žićanih ograda na ugroženim pravcima.

Upravo je mađarska vlada ranije najavila da će, za slučaj migrantske krize, donirati Crnoj Gori bodljikavu žicu za pokrivanje 25 kilometara državne granice. A u odnosu na trenutnu situaciju, važan faktor je sporazum o readmisiji sa albanijom.

"Imamo nerazumijevanje u pogledu vraćanja tih lica, oni se pravdaju često da u pogledu dokumentacije za ta lica, kada ih mi nađemo, da ne postoje dokazi da su oni bili na teritoriji Albanije", kaže Dragović.

A uz talas migranata dolazi i problem njihovog krijumčarenja. Tome svjedoči i posljednji slučaj

"Gdje je lice koje je krijumčarilo migrante, preuzelo ih u Tirani, prevelo ih ilegalno u dijelu između, odnosno pored graničnoig prelaza Sukobin i krenulo prema Herceg Novom. Negdje na potezu između Ulcinja i Bara je je dubinskom kontrolom, koju radimo sa ljudima i u uniformi i u civilu, lišeno slobode, migranti su dalje proceuirani", kaže Dragović.

Bonus video: