Radnici TV IN u štrajku

Doskorašnji direktor i glavni i odgovorni urednik TV IN Rade Vojvodić jesenas je napustio tu medijsku kuću i postao generalni direktor RTCG
0 komentar(a)
televizija, Foto: Shutterstock.com
televizija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.04.2012. 07:38h

Radnici Televizije IN stupili su juče u štrajk zbog neisplaćenih zarada od decembra prošle godine, pa će do daljeg emitovati filmski i serijski program, reklame i skraćeno, petominutno izdanje centralne informativne emisije.

Iz Sindikata TV IN saopštili su juče da su zaposleni suočeni sa kašnjenjem zarada od jula prošle godine i da im je od tada isplaćeno pet zarada.

"To je i bio razlog za štrajk upozorenja 23. marta. Kako smo od tada primili samo drugi dio novembarske plate, primorani smo na ovaj način borbe“, piše u saopštenju.

Oni se nadaju da će menadžment ispuniti obaveze prema radnicima i da će nastaviti sa bogatim i objektivnim programom i mole gledaoce za razumijevanje.

Zbog neisplaćenih zarada, radnici Televizije IN su 23. marta organizovali štrajk upozorenja i tada je centralna informativna emisija počela sa 15 minuta zakašnjenja...

Formalni vlasnik TV IN je slovenačka kompanija Državna založba Slovenije.

Doskorašnji direktor i glavni i odgovorni urednik TV IN Rade Vojvodić jesenas je napustio tu medijsku kuću i postao generalni direktor RTCG, a nekoliko mjeseci prije njegovog odlaska radnicima su počele da kasne plate.

U javnosti se spekuliše da TV IN duguje nekoliko miliona. Vojvodić je sa sobom u Javni servis poveo brojne novinare i urednike, koji su činili okosnicu i bili prepoznatljiva lica te televizije.

Bonus video: