Sanacija mosta u Rijeci Piperskoj koštaće 47.000

Most napravljen prije 15 godina, poslužio je kao motiv za dokumentarne filmove a ljeti je i turistička atrakcija
74 pregleda 0 komentar(a)
Most Božovića, Bioče, Foto: Vesko Belojević
Most Božovića, Bioče, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.04.2012. 08:16h

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Miomir M. Mugoša izjavio je juče da će Agencija za izgradnju i razvoj ponovo raspisati šoping metodu za projektovanje i izvođenje radova na visećem mostu na rijeci Morači u Rijeci Piperskoj jer se do 3.aprila, kada je bio rok za otvaranje ponuda, niko nije javio.

"Stručna komisija je u januaru izašla na teren i utvrdila da sanacija mosta podrazumijeva ozbiljnije radove. Prof. dr Duško Lučić sa Instituta za građevinarstvo pregledao je konstrukciju i opremu mosta i u izvještaju saopštio da će troškovi neophodnih sanacionih radova biti 47.000 eura sa rokom izrade projekta i izvođenja radova od 70 dana. Raspon mosta je 75 metara, širina od 1,3 do 1,5 metara. Nova širina trebalo bi da iznosi oko dva metra, što bi omogućilo da mostom može saobraćati motokultivator i teška stoka", navodi se u saopštenju Sekretarijata za komunlane poslove i saobraćaj.

Most na sajlama preko rijeke Morače u mjestu Rijeka Piperska je jedini put kojim deset porodica Božovića iz Donjeg polja može doći do domova, međutim, jak olujni vjetar je za božićne praznike pokidao nekoliko sajli i na pojedinim mjestima podigao drveni pod.

Most napravljen prije 15 godina, poslužio je kao motiv za dokumentarne filmove a ljeti je i turistička atrakcija.

Božovići su nedavno od svojih sredstava popatosili dio mosta drvenim daskama i uz pomoć radnika Elektroprenosa zategli sajle.

Bonus video: