Dio stijene se obrušio na ulaz u Stari grad Kotor

Riječ je prostoru u blizini južnih gradskih vrata u kojem su stijene podložne obrušavanju zbog izuzetno vertikalnog položaja
173 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2012. 10:42h

Ulaz u Stari grad Kotor, sa strane Gurdića, jutros je zatvoren jer su se na njega obrušio dio stijene, saopšteno je iz Komunalne policije.Riječ je prostoru u blizini južnih gradskih vrata u kojem su stijene podložne obrušavanju zbog izuzetno vertikalnog položaja.Prema informaciji iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, prostor je obilježen i na njemu su postavljeni adekvatni znaci i prepreke, zbog opasnosti od novih obrušavanja.

Maksim Mandić, komandir kotorske Vatrogasnice je izjavio za Skala radio da ovo nije novo obrušavanje, već se radi o zaostaloj stijenskoj masi od predhodnog rušenja velike stijene.

Do poboljšanja vremenskih uslova vrata od Gurdića će biti zatvorena, jer se po klizavom terenu danas nemoguće popeti iznad Gurdića, čak ni sa planinarskom opremom, kazao je Mandić. Foto: Radio Kotor

Poslije vikenda, prvim ljepšim danom, vatrogasci će sa svojom opremom pretražiti ovaj teren i obrušiti preostalo kamenje.

Na Gurdiću je već bilo obrušavanja, a 2010. godine stijene su oštetile prilazni put i ogradu koja vodi do ulaza.

Galerija

Bonus video: