Premijeru, druženje sa ulizicama neće promijeniti Univerzitet!

Nama je potrebna nova zgrada Doma, ali nam je više od toga potrebna sloboda i garancija da smo svi jednaki u svojim pravima, navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2012. 14:08h

"Glamur se ogledao u svježe okrečenim fasadama, uređenim zelenim površinama, novopristiglim porcelanskim tanjirima, povećanim porcijama u menzi i dekorativnom ansamblu korumpiranih predstavnika Studentskog parlamenta".

Tako su iz Studentske unije (SU) opisali gostovanje Igora Lukšića u studentskom domu u Podgorici.

U saopštenju SU se kaže da je cilj posjete bio da se zamažu oči studentima.

Kompletna predstava koja je odigrana danas uz punu podršku navodnih predstavnika studentske populacije je trebala da utiša probuđeni studentski bunt i nepristajanje na ulizništvo i dodvoravanje Premijeru. Trebala je i da "prekreči" sve studentske probleme, i zamijeni odgovore na pitanja zašto se Bolonja ne sprovodi, zašto državni Univerzitet nije slobodan, zašto se studiranje na njemu papreno naplaćuje i da li svi treba da budemo članovi Partije kako bi našli posao", saopštili su iz SU.

Oni su poručili Lukšiću da nova zgrada, "bolja menza, novi tanjiri i njegovo druženje sa ulizicama neće donijeti promjenu na Univerzitetu".

"Premijeru Lukšiću, nama je potrebna nova zgrada Doma, ali nam je više od toga potrebna sloboda i garancija da smo svi jednaki u svojim pravima", navodi se u saopštenju koje potpisuju Boris Pejović i Uglješa Boljević.

Studentska unija je organizacija koja sa MANS-om i Unijom slobodnih sindikata organizuje proteste protiv politike vlade.

Galerija

Bonus video: