Vanredno stanje u Komanskom mostu moglo bi bilo ukinuto narednih dana

"Ako postoji bilo kakva sumnja sa bilo koje strane, onda Tužilaštvo i sudstvo treba da ispoštuju proceduru i stvar dovedu do kraja"
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2012. 11:59h

Vanredno stanje zbog epidemije gripa u Komanskom mostu moglo bi biti ukinuto narednih dana, rekao je ministar rada i socijalnog staranja, Suad Numanović i ocijenio da bi dobro bilo kada bi u toj ustanovi bio zaposljen ljekar sa punim radnim vremenom.Epidemija u Zavodu Komanski most počela je prije 15 dana a od ukupno 67 oboljelih, dvoje je umrlo a četvoro smješteno na Infektivnoj klinici.Numanović je kazao da je stanje oboljelih stabilno i da je siguran da će se narednih dana steći pretpostavke da se ukine vanredno stanje u Komanskom mostu.Komentarišući da li bi u Zavodu stalno trebalo da bude zaposlen ljekar, Numanović je kazao da bi dobro bilo kada bi zdravstveni sistem stvorio pretpostavku da svaka ustanova, pa i Komanski most, ima po jednog ljekara.

"Da li institucija kao Komanski most treba ljekara, ja bih rekao da, ukoliko se stvore mogućnosti da postoji zainteresovani koji će cijelo radno vrijeme provesti u toj instituciji. S obzirom na broj korisnika i patologiju, nijesam siguran da postoje zainteresovani koji bi to radili", kazao je Numanović nakon sastanka sa predstavnicima međunarodne organizacije rada.

Nedostaje ljekara u mnogim gradovima Prema njegovim riječima, u dosta gradova i sela sa velikim brojem stanovnika, nedostaju ljekari. "Zbog toga se radi na edukaciji i osposobljavanju što većeg broja ljekara, kako bi se pokrila cijela teritorija Crne Gore, a zdravstvena zaštita bila dostupna svakom građaninu", rekao je on.

Numanović je naveo da je Ministarsvo zbog epidemije formiralo petočlanu Komisiju od zaposlenih u tom Vladinom resoru koju su činili pomoćnici, savjetnici i sekretari. "Oni su zajedno sa zaposlenim u Komanskom mostu ispitali cijeli slučaj i rezultat i izvještaj te Komisije govori da nije bilo nikakvih propusta u liječenju i praćenju oboljelih", rekao je on.

Komisija utvrdila da ne postoje elementi za otvaranje procesaNumanović je naveo da je Komisija utvrdila da ne postoje elementi za otvaranje procesa ili tužilačko ispitivanje slučaja.

"Ako postoji bilo kakva sumnja sa bilo koje strane, onda Tužilaštvo i sudstvo treba da ispoštuju proceduru i stvar dovedu do kraja", kazao je on.

"Ako postoji bilo kakva sumnja sa bilo koje strane, onda Tužilaštvo i sudstvo treba da ispoštuju proceduru i stvar dovedu do kraja"

Galerija

Bonus video: