Mijodrag-Kujo Novović: Nismo, niti ćemo biti kumovi

"Nazovi reagovanje pekara Beljkaša, nazvah „koprcanjem“, jer niti pokušava niti može da opravda prethodnu lažnu izjavu", rekao je Novović
582 pregleda 0 komentar(a)
pekara Dion, Foto: Zoran Đurić
pekara Dion, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.03.2012. 18:09h

Vlasnik štamparije "Grafo Crna Gora" Mijodrag-Kujo Novović je reagujući na izjave vlasnika pekare “Dion” Jovete Beljkaša, objavljenih u “Vijestima” u tekstu „Kume, nije tačno to šta pričaš“, kazao da je to u stvari „koprcanje“ Beljkaša da demantuje više nego jasne činjenice iz njegovog prethodnog reagovanja.

"U naslovu i dalje u tekstu, pomenuti mi se obraća sa „kume“, što nije tačno. Nikada niko moj se nije okumio sa nekim njegovim, niti će. Naravno, da je on mene zvao ja bih prihvatio, jer sveto je pravilo da se kumstvo ne odbija, ali ja njega ne bih nikada,jer je moja porodica generacijama strogo vodila računa koga će zvati za kuma", naveo je Novović u reagovanju.

On tvrdi da ga tako oslovljavaju i neki njegovi prijatelji sa Konika i Vrela Ribničkih, a sa njima je kum taman koliko i sa pomenutim Beljkašem, sa razlikom što njih stvarno uvažava, jer oni pošteno rade svoj posao.

"To što nije platio nijednu i što možda neće nikada ni platiti, to samo po sebi pojašnjava neke naše ranije tvrdnje"

"Ovo, nazovi reagovanje pekara Beljkaša, nazvah „koprcanjem“, jer niti pokušava niti može da opravda prethodnu lažnu izjavu datu „Vijestima“ da radi potpuno legalno sa svim dozvolama. A i kako će kada nadležni organ, Sekretarijat za razvoj preduzetništva kaže da od 14.06.2011. nema dozvolu za produženi rad", kazao je on.

Neprijatnosti i šteta

Novović smatra da Beljkaš nije pokušao da objasni kako i na osnovu čega je Komunalna policija pekari „Dion“ napisala 75 mandatnih kazni (plus 93 prijave), u iznosu od 12.375. eura.

"Uništavaju nam fasadu, lome prozore, vrše nuždu oko ulaznih vrata..."

"To što nije platio nijednu i što možda neće nikada ni platiti, to samo po sebi pojašnjava neke naše ranije tvrdnje. Tačno je jedino da je naša stražarska služba pozivala inspekcijske organe, ali tek pošto naše prethodne žalbe i molbe nijesu dale nikakve rezultate", kazao je on.

Od preseljavanja u prostorije u Ulicu Vojislavljevića 25, Novović tvrdi da su im ponoćni posjetioci pekare „Dion“, koji su većinom u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom narkotika, nanosili velike neprijatnosti i štetu.

"Uništavaju nam fasadu, lome prozore, vrše nuždu oko ulaznih vrata... Gomila njihovih otpadaka, koje svako jutro mi čistimo i ne pominjemo, kao ni o pravoj invaziji miševa iz, valjda, magacina sa brašnom. Pokušavali smo dugo da Beljkaša molimo da nešto preduzme, da angažuje redarsku službu, ali sve se završilo na njegovom prepotentnom ignorisanju", kazao je Novović.

"Propisno smo nasuli šljunak

On tvrdi da u nedostatku valjanih argumenata Beljkaš pominje nasipanje zemlje, te mu je potpuno nejasno kakve veze ima nasipanje rupe koja je bila tačno ispred ulaznih vrata i gdje se nakon kiše formirala lokva, sa njegovom dozvolom za noćni rad.

Novović je saopštio da ovim reagovanjem završava svaku dalju prepisku sa Beljkašem

"To nema nikakve veze ni sa njegovim objektom, već samo sa našim. Ta rupa i taloženje atmosferskih padavina je zadavala probleme ne samo nama i našim posjetiocima, već i njegovim posjetiocima, komšijama i prolaznicima. Propisno smo nasuli šljunak, izvaljali i doveli u ravni sa ostalim terenom. I to niko nikada nije pomenuo kao nešto loše, nego upravo obrnuto", naveo je on.

Novović je saopštio da ovim reagovanjem završava svaku dalju prepisku sa Beljkašem i dodao da nijesu tačne njegove tvrdnje da „Grafo Crna Gora“ ima prijavu djelatnosti zavedenu pod brojem 07-UI-040/10-2078.

Zašto je Jokić promijenio mišljenje

Novović tvrdi da nije tačno da je on pekaru „Dion“ nazvao „crnom tačkom po bezbijednost javnog reda i mira“, već da je tu konstataciju izgovorio nekadašnji načelnik za javni red i mir u CB Podgorica Goran Jokić u nastupima bijesa, objašnjavajući mu koje sve probleme tučama i nerijetko pucanjem i ranjavanjem, zadaju policiji ponoćni posjetioci pekare.

"Kako se ljudi mijenjaju, tako i pomenuti Jokić pravi „luping“, moja je pretpostavka zbog „feničanskog izuma“, i nedugo nakon toga se „spajtoši“ sa Beljkašem i sam predloži, potpisa i ovjeri da mu se izda dozvola za produženi rad, što je između ostalog i predmet krivične prijave koju je podnijela Unutrašnja kontrola MUP-a protiv njega i tada njegovog pretpostavljenog Jovice Rečevića.

To jeste neka druga priča, ali će u predstojećem sudskom procesu biti o direktnoj vezi sa ovom gore", kazao je on.

Bonus video: