Rusi i Ukrajinci bi u Budvu

Marović je kazala da su posjete turista iz Rusije i Ukrajine su od velikog značaja za Budvansku rivijeru
59 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.03.2012. 12:37h

Ako je suditi po prvim utiscima sa završenih međunarodnih sajmova turizma u Moksvi i Kijevu, ruski i ukrajinski turisti i tokom predstojeće ljetnje sezone biće najbrojniji inostrani gosti u Budvi.

"Na međunarodnom sajmu turizma u Moskvi predstavili smo ponudu na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama Bar i Herceg Novi, kao i predstavnicima turističke privrede. Sajam turizma u Moskvi okupio je oko 3.000 izlagača iz preko 180 destinacija svijeta", kazala je portparol Turističke organizacije Budve Darja Marović.

Dobri poslovni kontakti, kako je kazala, ostvareni su i na sajmu turizma u Kijevu.

Prema njenim riječima posjete turista iz Rusije i Ukrajine su od velikog značaja za Budvansku rivijeru, pa je od velike važnosti to što je za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone planirano oko 40 letova nedjeljno iz više gradova Rusije, kao i letovi sa nove dvije destinacije za Podgoricu i Tivat.

Takođe, Montenegro erlajnz najavljuje da će pored redovnih linija, u saradnji sa turoperatorima organizovati čartere i tokom ljeta imati više od 20 rotacija nedjeljno.

Što se letova iz Ukrajine tiče, prema najavama turističke privrede i turoperatora sa ukrajinskog tržišta, tokom predstojeće turističke sezone planirano je, za Tivat i Podgoricu, preko 20 čarter letova nedjeljno, kazala je Marović.

Upola više gostiju

Da se početak ljetnje sezone bliži svjedoči i odlična popunjenost hotelskih kapaciteta na Budvanskoj rivijeri, upola veća nego krajem marta prošle godine.

To su podaci Turističke organizacije Budve po kojima trenutno u gradu boravi nešto više od 1.500 gostiju, uglavnom inostranih, što je za 54 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Najviše gostiju je u hotelima, gdje je registrovano 1.093, ili za 53 odsto više nego 2011. U privatnom smještaju je 416 gostiju ili za 57 odsto više.

Bonus video: