Izuzetni rezultati pijanistkinja iz Kolašina

Pijanistkinje kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje nastupile su na tri međunarodna takmičenja u državi i regionu
128 pregleda 0 komentar(a)
Jana Raketić, Milica Popović, Foto: Privatna arhiva
Jana Raketić, Milica Popović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.05.2018. 19:35h

Protekli dani bili su izuzetno uspješni za kolašinsku Školu za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO), a pijanistkinje iz te ustanove ostvarile su izuzetne rezultate na tri međunarodna takmičenja u državi i regionu.

Na II Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Tivtu učenice trećeg razreda Jana Raketić i Milica Popović, u disciplini klavirski duo četvororučno, osvojile su Specijalnu nagradu (100 bodova). One su u klasi nastavnica Marije Bulatović i Mirjane Peković.

U klasi nastavnice Peković je i Helena Vuković, učenica drugog razreda, koja je, na istom takmičenju, u disciplini solo klavir, osvojila prvu nagradu.

Prvu nagradu Helena je osvojila i na nedavno održanom V Međunarodnom takmičenju u Smederevu „ULJUS“. Mala pijansitkinja učestvovaće na i na koncertu u Muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu, gdje će joj biti uručena Specijalna diploma za mladog perspektivnog umjetnika.

Prvu nagradu zaslužila je i Gala Dulović, na VII Međunarodnom takmičenju „Fantast 2018“ u Bečeju, u disciplini solo klavir. Ona je u klasi nastavnika Vanje Šćepanovića.

Bonus video: