Ministar Sekulić u Tivtu zasadio kamelije

U rekonstrukciju starog objekta rasadnika u velikom Gradskom parku Opština Tivat uložila je 73.000 eura
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2012. 18:17h

Ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić boravio je u radnoj posjeti Tivtu, gdje je sa gradonačelnikom Draganom Kankarašem otvorio novu kongresnu dvoranu kapaciteta 270 mjesta u zgradi Opštine Tivat, a obišao je i novootvoreni hotel „Magnolija“, kao i rekonstruisani objekat rasadnika u velikom Gradskom parku.

Novouređena sala, čije je opremanje koštalo 240 hiljada eura, može se koristiti za održavanje raznih skupova, sastanaka, kongresa i banketa, opremljena je najmodernijom audio-vizuelnom opremom koja omogućava i simultano prevođenje na osam jezika.

„Ova sala bila je objekat kakav je do sada gradu nedostajao, a osim lokalnoj upravi, na raspolaganju će biti i tivatskim hotelima, kako bi se poboljšala ponuda Tivta u MICE turizmu“, kazao je Kankaraš.

U rekonstrukciju starog objekta rasadnika u velikom Gradskom parku, podignutog još za vrijeme Austrougarske, i koji je i svojevrstan arhitektonski spomenik, Opština Tivat uložila je 73.000 eura.

U rekonstrukciju starog objekta rasadnika u velikom Gradskom parku Opština Tivat uložila je 73.000 eura

„Uvijek je zadovoljstvo biti u gradu koji je uspješan kao Tivat i koji je među najboljim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori. Tivat je među prvim u državi dobio novi prostorni plan, uspješno rješava pitanje otpadnih voda, kao i neka druga pitanja iz domena odnosa prema investitorima. Ono što je do sada napravljeno u ’Porto Montenegru’, uz činjenicu da se gradi nekoliko novih hotela, Tivat stavlja na posebno mjesto u Crnoj Gori kada je u pitanju uspjeh lokalne samouprave“, ocijenio je Sekulić, koji je u pohode Tivćanima došao 11 dana pred lokalne izbore.

Optimizam povodom predstojeće sezone

On je, prije nego što je sa domaćinima i bivšim ministrom turizma Predragom Nenezićem obišao novootvoreni hotel „Magnolija“, kapaciteta 150 kreveta, ranga četiri zvjezdice, u Gradskom parku, zajedno sa gradonačelnikom Kankarašem, posadio dvije sadnice kamelije.

Sekulić je izrazio optimizam u vezi rezultata predstojeće ljetnje turističke sezone, posebno zato što će ovog ljeta za Crnu Goru iz Velike Britanije, Italije i Belgije letjeti i avioni irske niskotarifne kompanije „Ryan Air“.

„Sudeći i prema najavama koje dobijamo sa raznih sajmova turizma i bukingu koji je mnogo bolji nego ranijih godina, možemo očekivati uspješnu i kvalitetnu turističku sezonu, a Tivat, naravno, tome treba posebno da doprinese, ne samo zbog ’Porto Montenegra’, nego zbog ukupne povoljne klime kada su u pitanju nove investicije i izgradnja novih hotela“, ocijenio je Sekulić.

Galerija

Bonus video: