Građani uplašeni koliko će legalizacija da košta

Nacrt zakona o legalizaciji neformalnih objekata uskoro na javnoj raspravi, građani uglavnom zadovoljni idejom
101 pregleda 0 komentar(a)
Malo brdo, Foto: Luka Zeković
Malo brdo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.03.2012. 08:32h

Vlasnici nelegalno sagrađenih objekata kojih, kako se procjenjuje, u Crnoj Gori ima od 30 do 100 hiljada, zadovoljni su što će im država pružiti mogućnost za legalizaciju divlje gradnje, ali se istovremeno plaše cijene koju će za to morati da plate.

Iako neki od građana nijesu čuli za zakon o legalizaciji neformalnih objekata, koji će se uskoro naći na javnoj raspravi u 14 opština, potez Vlade da ozakoni divlja naselja ocjenjuju kao “više nego dobar”.

Branko Pavićević, koji živi u podgoričkom naselju Malo brdo od 1965. godine, zadovoljan je što će moći da legalizuje ono što je sagradio.

"Svima nam to odgovara. Mi smo se ovdje naselili 1965. godine, od tada do danas nemamo kanalizaciju, za vodovod se snalazimo i priključujemo se na dvije strane - kako je kome bliže. Predugo smo čekali da država donese odluku da nam napokon legalizuje kuće", kazao je on.

Mještani Malog brda koji su čuli za legalizaciju već se interesuju za proceduru. Svi se ipak plaše istog – kolike su dažbine i kako ih platiti u vrijeme krize.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: