Goran Stanković: Kad se vidimo, neki u policiji gledaće u pod

Bivši policajac je podnio zahtjev da se vrati u policiju, tvrdi da mu nije problem da radi i sa kolegama koje su prikrivale zločin
119 pregleda 0 komentar(a)
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Goran Stanković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2012. 09:28h

Bivši policajac Goran Stanković podnio je juče zahtjev za vraćanje u službu, nakon što je prije dvije godine bio primoran da napusti posao zbog svjedočenja o prebijanju sada pokojnog Aleksandra Pejanovića.

On je u zahtjevu naveo da traži da ponovo obuče uniformu, nakon što je direktor Uprave policije Božidar Vuksanović pokrenuo postupak za njegovu rehabilitaciju, pozvao ga na sastanak i jasno saopštio da su policiji potrebni ljudi kakav je Stanković.

Stanković je zahtjev podnio nakon razgovora sa načelnicom za kadar Uprave policije Ljiljanom Nikolić, koja mu je objasnila proceduru za ponovno uspostavljanje radnog odnosa.

“Ja svakoga mogu da pogledam u oči, a neki neka gledaju u cipele”, istakao je Stanković

Stanković je kazao “Vijestima” da nema ništa protiv da ponovo radi sa bivšim kolegama, koje su pokušale da prikriju zločin prebijanja Pejanovića u betonjerci.

“Ja svakoga mogu da pogledam u oči, a neki neka gledaju u cipele”, istakao je Stanković.

Vuksanović je prije nekoliko dana prvi put razgovarao sa Stankovićem i naredio da se on po hitnom postupku vrati u službu, nakon što su “Vijesti” u subotu objavile potresno svjedočenje o čovjeku koji je, zarad istine, doveo svoju porodicu na rub egzistencije.

Vuksanović je prije dva dana članu Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandu Zekoviću i direktoricama Akcije za ljudska prava i Centra za građansko obrazovanje, Tei Gorjanc-Prelević i Daliborki Uljarević, obećao da će okončati golgotu kroz koju prolazi Stanković i njegova porodica.

Stankovićev život pretvorio se u pakao nakon što je postao prvi insajder u istoriji crnogorske policije, hrabro svjedočeći da je sada pokojni Pejanović brutalno prebijen u betonjerci poslije mitinga protiv odluke o crnogorskom priznanju Kosova

Stankovićev život pretvorio se u pakao nakon što je postao prvi insajder u istoriji crnogorske policije, hrabro svjedočeći da je sada pokojni Pejanović brutalno prebijen u betonjerci poslije mitinga protiv odluke o crnogorskom priznanju Kosova.

On je pod pritiskom napustio policiju i sa suprugom i sinom jedva sastavljao kraj s krajem - bez centa primanja.

Bonus video: