Kliničkom centru od jula prošle godine donirano 600.000 eura

Direktor Mijović je kazao da je do sada bilo 69 donatora, a da ima više od 100 pojedinaca i firmi koji žele da pomognu
93 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.03.2012. 13:48h

Na adresu Kliničkog centra Crne Gore od jula prošle godine, kada je na čelo došao dr Milan Mijović, stigle su donacije vrijednosti od više od 600.000 eura.

Tom iznosu treba dodati i pomoć donatora u rekonskrukciji Poliklinike KCCG, koji je prvi veliki projekat novog menadženta. Planirano je da donatori taj projekat pomognu sa između 500.000 i 600.000 eura.

Direktor Mijović je kazao da je do sada bilo 69 donatora, a da ima više od 100 pojedinaca i firmi koji žele da pomognu toj ustanovi.

Do sada su donatori pomagali u medicinskom i tehničkom opremanju najveće ustanove u Crnoj Gori, ljekovima, novcem za određene rekonstrukcije i radove, a doniran je i jedan reanmobil.

Dva monitora za intezivnu njegu

Još jedna u nizu donacija uručena je od predstavnika privatne zdravstvene ustanove “Optimal”, i vrijednosti je 33 hiljade eura. Riječ je o dva monitora namijenjena Klinici za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola i Centru za kardiohirurgiju.

“Dva monitora su namijenjena najtežim pacijentima u jedinici intenzivne njege. To je najsavremeniji monitoring mozga, mišića, bubrega, ili bilo kojeg drugog organa i tkiva od interesa za praćenje regionalne saturacije kiseonikom, odnosno snabdjevenosti tog tkiva kiseonikom neophodnim za odvijanje ćelijskog metabolizma”, rekao je on.

INVOS je prvi cerebralno – somatski monitor koji se pojavio na svjetskom tržištu

INVOS je prvi cerebralno – somatski monitor koji se pojavio na svjetskom tržištu, a KCCG je kroz donaciju dobio aparate koji pripadaju najnovijoj, šestoj generaciji INVOS monitora.

Mijović je uručio zahvalnicu predstavnicima te ustanove.

Pomoćnica direktora za menadžment i organizaciju rada PZU Dnevne bolnice “Optimal” Anja Zečević kazala je da je donacija samo još jedan vid dobre saradnje dvije ustanove.

Bonus video: