Zaposleni u Kliničkom centru će nositi pločice sa imenom

Zbog adaptacije, sala za porođaje će privremeno biti izmještena, dok radovi ne budu okončani
126 pregleda 0 komentar(a)
porodilište, Podgorica, Foto: Boris Pejović
porodilište, Podgorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.03.2012. 15:32h

Zaposleni na Klinici ginekologije i akušerstva ali i svim ostalim segmentima Kliničkog centra od naredne sedmice nosiće pločice sa imenom i prezimenom, najavio je direktor te najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, dr Milan Mijović na sastanku sa predstavnicama udruženja Roditelji i Prvog roditeljskog portala.

Na drugom sastanku koji je organizovan u posljednje dvije sedmice, saopšteno je i da nova direktorica Klinike priprema novi plan organizacije i načina rada, koji bi do maja trebalo da definiše i predstavi.

Osim što bi trebalo da sadrži rješavanje pitanja svih detalja i procedure u vezi praćenja trudnica pa na dalje, očekuje se da će nova direktorica, između ostalog, predložiti i modele rješavanja pitanja korištenja epiduralne anestezije u toku porođaja, kao i dolaska doktora da porodi trudnicu čiju trudnoću prati.

Doktorka Crnogorac je izabrana za direktoricu Klinike prije 15-ak dana.

Portal roditelji.me i Dnevne novine objavili su seriju ispovjesti majki koje su u porodilištu KC-a doživjele neprijatnosti i poniženja

On je najavio da će u prvoj sedmici maja početi adaptacija porodilišta Kliničkog centra Podgorica, nakon čega će porođajna sala imati nekoliko izdvojenih bokseva za porođaje, a to odjeljenje će dobiti i svoju salu za carske rezove koju do sada nije imalo.

Zbog adaptacije, sala za porođaje će privremeno biti izmještena, dok radovi ne budu okončani. Građevinski radovi su donacija kompanije Cijevna komerc. Menadžment kliničkog centra definisao je i širi spisak potrebne opreme i inventara koji će trebati da se obezbijedi za renovinarano porodilište.

Portal roditelji.me i Dnevne novine objavili su seriju ispovjesti majki koje su u porodilištu KC-a doživjele neprijatnosti i poniženja. Žene se uglavnom žale na uslove ili ponašanje medicinskog osoblja, na prljavu posteljinu, lošu hranu, hladnu porođajnu salu u kojoj se puši… Pojedine su svjedočile i o uvredama, pa i o udarcima koje porodilje primale tokom porođaja.

Bonus video: