Opštini Plav nedostaje novca i goriva da očiste seoske puteve

Ipak se visina sniježnog pokrivača koja je Plav zadesila u februaru i sada odražava na finansijsko stanje opštine
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 10:56h

Stanje u plavskoj opštini nakon velikih sniježnih padavina znatno se u zadnjim sunčanim danima popravlja, ali je mehanizaciji koja čisti lokalne puteve ostalo da očiste još nekoliko seoskih puteva.

Ipak se visina sniježnog pokrivača koja je Plav zadesila u februaru i sada odražava na finansijsko stanje opštine, što u velikoj mjeri otežava čišćenje puteva do najudaljenijih sela u ovoj opštini, jer su zalihe goriva davno potrošene.

Nedavna novčana pomoć Vlade Crne Gore u iznosu od 5.000 eura po svim izgledima nadležnih u Plavu je nedovoljna za konačan završetak posla oko čišćenja puteva do najudaljenijih sela.

Gradonačelnik Skender Šarkinović kazao je "Vijestima" da je put prema Zagrađu očišćen, te da je ostalo još par sela i zaseoka do kojih treba pročistiti put, te da fali goriva kako bi mehanizacija završila posao do kraja.

Očekujem dodatni napor i razumijevanje nadležnih državnih institucija, za još nešto sredstava jer započete poslove moramo završiti.

Sniježno nevrijeme, donijelo je između ostalog, opštinskoj komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda preko 400 zahtjeva za nadoknadu od elementarnih nepogoda , a nakon završetka kompletnog posla na čišćenju puteva do krajnjih sela, aktivnosti komisije će se intezivirati, da bi odredila pravedne nadoknade, a predhodno utvrditi stvarno stanje na terenu ove opštine.

Galerija

Bonus video: