U maju kurs za spasioce

Prije početka kursa kandidat mora uspješno završiti provjeru sposobnosti, a nakon završenog kursa uspješno položiti završni ispit
139 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.03.2012. 18:48h

Javno preduzeće “Morsko dobro” i Crveni krst Crne Gore započelo je kurseve za ovjeru licenci spasioca, a od polovine maja i kurs za obuku.

Portparol “Morskog dobra” Sandra Radulović kazala je da će, shodno utvrđenom planu aktivnosti za 2012. godinu, održati četiri sedmodnevna kursa obuke za spaciose u periodu od 12. maja do 22. juna i 15 kurseva za ovjeru licenci u periodu od 19. februara do 8. juna.

“Kursevi i ovjere i ove godine održavaju se u nastavnom centru za obuku spasilaca na vodi Crvenog krsta, u Domu solidarnosti u Sutomoru. Kandidati su dužni da se prijave pet dana prije početka kursa, a maksimalan broj polaznika na jednom kursu je 30. U toku sedmodnevne obuke, svaki kandidat je dužan da prisustvuje svim predavanjima i vježbama, jer u protivnom neće biti u mogućnosti da polaže završni ispit i dobije licencu”, istakla je Radulovićeva.

Ona je dodala da prije početka kursa kandidat mora uspješno završiti provjeru sposobnosti, a nakon završenog kursa uspješno položiti završni ispit.

“Za ovjeru licenci maksimalan broj je 20 kandidata po kursu, uz isti uslov - da se prijava izvrši pet dana prije početka njihovog održavanja. Kandidat koji ovjerava licencu treba da dostavi licencu i potvrdu o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti, odnosno ljekarsko uvjerenje. Provjera uključuje znanje i iskustvo iz oblasti plivačkih sposobnosti, znanje iz teorije spasilaštva , kao i znanje reanimacije i pružanja prve pomoći”, kazala je Radulovićeva.

Bonus video: