Mještani Farmaka protestuju zbog deponije "Zelenila"

Ona kaže da će mještani Farmaka potpisivati peticiju kako bi se deponija uklonila odatle
50 pregleda 0 komentar(a)
derponija_1, Foto: V. Belojević
derponija_1, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 15.03.2012. 17:42h

Golema deponija stvara se u Farmacima pored Sitnice sa lijeve strane magistralnog puta za Cetinje. Gomila zemlje, raznog smeća, ali i u novije vrijeme, nakon februarskog nevremena tu su dopremljena porušena stabla i grane, koje bi mogle lako da planu tokom ljeta.

"Već duže vrijeme “Zelenilo” ovdje odlaže otpad, porušena stabla, grane, ima tu i guma, ogromne deponije zemlje, pored same Sitnice, a između dva puta, a tu često dolaze djeca da se igraju, tako da smo mi roditelji zabrinuti i da se ne povrijede na neki šiljak od grane", kaže nam Vesna Nikčević iz Farmaka.

Ona kaže da će mještani Farmaka potpisivati peticiju kako bi se deponija uklonila odatle i kako bi “Zelenilo” trebalo da pronađe neko prikladnije mjesto za odlaganje raznog otpada, a ne u blizini njihovih kuća.

"Prošle godine je tu bilo i požara zbog odlaganja grana i porušenih stabala, sada ih ima daleko više, do ljeta i požarne sezone biće potpuno suva i lako zapaljiva, tako da vjerujem da su kuće koje se nalaze u blizini ugrožene. Počeli smo da skupljamo potpise za peticiju da se taj otpad ukloni od naših kuća kako bi mogli bezbrižno da spavamo. Ne želimo ni da razmišljamo o mogučnosti da se neko ljeti dosjeti i zapali pomenuti otpad jer bi to moglo da izazove pravu tragediju", dodala je Nikčević.

“Vijesti” nijesu uspjele da dobiju izjavu od čelnih ljudi “Zelenila” o pomenutoj deponiji.

Bonus video: