Šarićeva diskoteka i kafić puni gostiju i estradnih zvijezda

U preduzeću “Mat kompani” kažu da ih niko zvanično još nije obavjestio o oduzimanju imovine
72 pregleda 0 komentar(a)
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.03.2012. 01:28h

Sve firme, radnje Duška Šarića, optueženog za pranje novca, nad kojima je upravljanje preuzela Direkcija za imovinu rade neometano, osim bezinske pumpe “Mat petrol” koja je zatvorena početkom decembra prošle godine, kada je i svih 16 radnika ostalo bez posla.

“Mat petrol” je poslovao u sastavu preduzeće “Mat kompani”, a pumpa je zatvorena jer preduzeće nije imalo obrtnih sredstava za kupovinu naftnih derivata. Račun preduzeća je od oktobra blokiran na iznos od 1,2 miliona eura na zahtjev Hipo Alpe Adrija banke od koje je preduzeće podiglo 2,2 miliona eura kredita.

Zbog tog kredita koji je podignut prije oduzimanja, dio imovine je pod hipotekom.

Pod hipotekom je i dio imovine zbog duga od 4,5 miliona na osnovu kredita Prvoj banci.

U preduzeću “Mat kompani” kažu da ih niko zvanično još nije obavjestio o oduzimanju imovine.

Za razliku od preduzeća “Mat kompani” i kćerke firme “Teraing”, na Šarićeve radnje diskoteku “Municipium”, kafe bar “Četiri sobe” i pekaru “Čarobnjak”, koje se vode na njega, majku i sestru, kao i neke od prijatelja, u Centralnom registru privrednog suda nije stavljena zabrana raspolaganja, opterećanja i otuđenja imovine.

Diskoteka “Municipijum” i dalje redovno organizuje gostovanje poznatih balkanskih estradnih grupa i imena, Zvezde granda - Marina Tadić i Milena Ćeranić, te Dženan Lončarević, grupe Mega bend, Leksington... “Četiri sobe” su jedan od najposjećenijih lokala u gradu.

Radnici strepe da će ostati bez posla

Od kada je počeo proces oduzimanja imovine, bez posla u “Mat kompani” i “Teraingu” ostalo je pedesetak radnika, a oni koji su ostali da rade strepe za svoja radna mjesta, jer se preduzeće našlo u bezilaznoj situaciji, a država ne rješava njegov status.

„Trenutna situacija u našoj firmi je alarmantna. Ja još radim, ali svakog dana ja i moje kolege strepimo da ćemo ostati bez posla“, rekao je jedan od zaposlenih.

Od kada je počeo proces oduzimanja imovine, bez posla u “Mat kompani” i “Teraingu” ostalo je pedesetak radnika

On je pozvao odgovorne u državi da konačno riješe agoniju u kojoj se nalazi ova građevinska firma jer bi gašenjem ovog preduzeća stotinjak porodica ostalo bez egzistencije.

Radnici ovog preduzeća trenutno nijesu angažovani ni na jednom poslu a kasni se i sa isplatom plata.

Mehanizacija ove firme tokom vanrednog stanja bila je angažovana na čišćenju opštinskih puteva, a nekoliko mašina radilo je na čišećenju regionalnih saobraćajnica za potrebe Crnagoraputa.

U preduzeću je tokom građevinske sezone radilo i preko tri stotine radnika.

Bonus video: