Herceg Novi: Saniraju se posljedice orkanske bure

Zaposleni u tehničkoj službi Instituta “Dr Simo Milošević” danas raščišćavaju prostor oko bazena sa koga je orkanska bura odnijela dio krova. Polomljen je I veliki broj stakala, uništena je ventilacija na krovu
1298 pregleda 0 komentar(a)
Posljedice nevremena, Foto: Slavica Kosić
Posljedice nevremena, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.02.2019. 14:36h

Saniraju se posljedice orkanske bure koja je u prethodnih skoro 30 sati prouzrokovala veliku štetu na elektro mreži, zelenilu, na krovovima kuća uHerceg Novom.

Zaposleni u tehničkoj službi Instituta “Dr Simo Milošević” danas raščišćavaju prostor oko bazena sa koga je orkanska bura odnijela dio krova. Polomljen je I veliki broj stakala, uništena je ventilacija na krovu.

“U ovom trenutku Institut radi bez problema,svi dijelovi su u pogonu, a stvorene su I sve tehničke pretpostavke da pacijenti dobijaju terapije”, kaže tehnički director Instituta Branko Crnogorčević. Kao primjer da je Institut u “punom pogonu”on navodi da je sinoć u Meditranskom centru organizovana Riblja večera kojoj je uz nastup hrvatskog pjevača Petra Graša bilo nekoliko stotina gostiju.

Herceg Novi, nevrijemePosljedice nevremena

Podsjećamo da je u nevremenu do sada dva puta oštećen krov nad bazenom Instituta Igalo - u decembru 2001. i 2011. godine.

Zbog kvarova na visokonaponskoj I niskonaponskoj mreži još ima dijelova opštine koji nisu dobili struju. Neka domaćinstva u podorjenskim selima, u dijelovima Zelenike, bila su bez struje više od 30 sati.

Radnici Stambeno komunalnog preduzeća rašćišćavaju polomljena i oborena stabla kojih je bilo u svim dijelovima opštine.

Bonus video: