U Bukovicu će se uložiti pola miliona eura

Do sada je u putnu i elektro infrastrukturu, kao i u izgradnju kuća za povratnike u Bukovici uloženo 2,5 od predviđenih 4,5 miliona eura
0 komentar(a)
Bukovica, Foto: Arhiva “Vijesti”
Bukovica, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 09.03.2012. 19:50h

Vlada Crne Gore će preko Direkcije javnih radova u pet infrastrukturnih projekata u Opštini Pljevlja ove godine uložiti 940.000 eura, što je za oko 50 odsto manje nego prošle godine. To je saopšteno nakon sastanka u Pljevljima predsjednika Opštine Miloja Pupovića sa predstavnicima Ministarstva kulture i Direkcije javnih radova.

Kako je obrazloženo, razlog manjeg ulaganja je smanjenje državnog budžeta u kapitalnom dijelu, zbog čega je svim opštinama opredijeljeno manje novca nego prošle godine.

Najviše novca, oko pola miliona eura, trebalo bi da bude utrošeno za gradnju kuća i rekonstrukciju saobraćajne i elektro infrastrukture u Mjesnoj zajednici Bukovica.

Taj projekat je počeo da se realizuje još 2008. godine i do sada je u putnu i elektro infrastrukturu, kao i izgradnju kuća za povratnike u Bukovici uloženo 2,5 od predviđenih 4,5 miliona eura.

Novac će biti utrošen za nastavak izgradnje glavnog puta od Pipera do Kovačevića i asfaltiranje četiri kilometra puta, kao i za izgradnju desetak stambenih i pomoćnih objekata. Do sada u Bukovici su urađena 43 stambena i pomoćna objekta, a u to selo vratilo se da živi stalno ili povremeno 13 građana.

Na seoskom dijelu opštine iz kapitalnog budžeta države planirano je da se utroši još 150.000 eura za asfaltiranje lokalnih puteva u dužini od tri do tri i po kilometra.

U gradskom dijelu, partnerstvom opštine i države planirano je da se rekonstruiše dio Ulice Voja Đenisijevića u neposrednoj blizini centra grada. Opština je uradila potrebnu projektno-plansku i tehničku dokumentaciju, a iz kapitalnog budžeta države za ovu namjenu je opredijeljeno 170.000 eura.

Po 60.000 eura opredijeljeno je za nastavak radova na Domu kulture i uređenju korita Ćehotina.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti učešća DJR u finansiranju izrade projektne dokumentacije za ulice Kralja Petra I i Tršovu.

Razgovorima su prisustvovali savjetnik u Direkciji Miomir Peruničić, predstavnik Ministarstva Rade Lazarević, potpredsjednici Božo Gospić i Bogoljub Irić, glavni administrator Budimir Tanjević, menadžer Veselin Paldrmić, direktor Direkcije za izgradnju Miladin Gogić, sekretar za uređenje prostora Miomir Šljukić, sekretar za društvene djelatnosti Slavica Krstajić, koordinator za Bukovicu Saida Vlahovljak i šef kabineta predsjednika opštine Rajko Palibrk.

Bonus video: