U podgoričku policiju stigli šefovi sa sjevera

Dolaskom Šestovića iz Bijelog Polja znalo se da će i drugi šefovi u rukovodećem policijskom kadru Glavnog grada dobiti nove pozicije u hijerarhijskom sistemu
124 pregleda 0 komentar(a)
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
policija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.03.2012. 09:09h

Kompletan rukovodeći kadar u Područnoj jedinici Podgorica je promijenjen, a umjesto dosadašnjih šefova postavljene su njihove kolege iz sjevernih policijskih jedinica.

Kadrovska vrteška direktora UP Božidara Vuksanovića počela je prije mjesec dana postavljanjem Petra Šestovića na mjesto rukovodioca podgoričke policije, gdje je zamijenio dugogodišnjeg šefa Predraga Ašanina. Dolaskom Šestovića iz Bijelog Polja u Podgoricu znalo se da će i drugi šefovi u rukovodećem policijskom kadru Glavnog grada dobiti nove pozicije u hijerarhijskom sistemu UP.

U kadrovskoj podjeli, po svemu sudeći, najgore je prošao dosadašnji šef kriminalistike u podgoričkoj policiji Siniša Stojković, kojeg je Vuksanović poslao u Budvu, gdje će raditi poslove inspektora u odsjeku za krvne i seksualne delikte.

Njega će na mjestu rukovodioca kriminalističke policije PJ Podgorica zamijeniti Branislav Živković, koji je bio šef ekspoziture za suzbijanje imovinskog kriminaliteta u podgoričkoj policiji.

Stojković je od oktobra 2010. godine bio prvi čovjek kriminalistike u Podgorici, a na to mjesto je došao nakon što je Tihomir Gačević iz policije prešao u Agenciju za nacionalnu bezbjednost.

Ključne zamjerke za njegovu smjenu su da, navodno, nije bio previše posvećen policijskom poslu, a bio je na čelu veoma važnog bezbjednosnog segmenta.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: