Lauševićev advokat Bulatoviću: Izvinjenje ili sud

"Sve njegove tvrdnje pobija dokumentacija koju sam ovih dana dobio od državnih organa Crne Gore", dodaje Bojić
152 pregleda 0 komentar(a)
Momir Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Momir Bulatović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.03.2012. 12:27h

Sve što je nedavno rekao bivši predsjednik Crne Gore i bivši savezni premijer Momir Bulatović o Žarku Lauševiću pripada sferi izgubljenog pamćenja, zlopamtila, uvrede i reklamne izmišljotine - rekao je “Novostima” Vladan S. Bojić, pravni zastupnik poznatog glumca.

"Sve njegove tvrdnje pobija dokumentacija koju sam ovih dana dobio od državnih organa Crne Gore", dodaje Bojić.

Bivši crnogorski lider je u intervjuu za podlistak Pressa rekao da “sve zna o predmetu Žarka Lauševića”, “da je aboliciju odbio kao nepravednu” i da “zvanična Crna Gora nije dužna da prizna akt pomilovanja predsjednika Tadića”. “...Utvrđeno je da nema dokumenata u arhivi institucije predsjednika Crne Gore koji bi potvrdili da je tadašnji predsjednik Crne Gore gospodin Momir Bulatović, u intervalu od 1. avgusta 1993. do 15. januara 1998, dobio molbu za aboliciju g. Žarka Lauševića, bilo da se radi o njegovoj ličnoj ili da je riječ o molbi koju je dobio putem peticije Udruženja dramskih umjetnika Republike Srbije, konkretno gospođe Svetlane Bojković, ili pak od nekog trećeg lica”...

Ovako glasi zvanični odgovor koji je generalni sekretar predsjednika Crne Gore Dražen Miličković potpisao i uputio advokatu Bojiću, kao odgovor na pitanje da li postoji bilo kakav zahtjev za aboliciju.

Uz to, Bojić je dobio i dokumentaciju iz Ministarstva pravde Crne Gore kojom se jasno potvrđuje da je pomilovanje predsjednika Srbije pravno utemeljeno i da Crna Gora priznaje taj čin, shodno ugovorima koje su potpisale dve države.

"Bulatović je direktno u sukobu sa zakonom. Moj štićenik Laušević ne želi da vodi sudski spor sa Bulatovićem, iako ga je teško oklevetao. Tražimo da se Bulatović u primjerenom roku odgovorno i javno izvini Lauševiću i svim unesrećenima koje je povrijedio i uznemirio teškim neistinama.

Neka prizna svoju nepromišljenost, korektno se izvini i spriječi sudski epilog. Taj epilog Lauševiću najmanje treba, ali je svoje pravo na istinu dužan da brani pred sobom i svima, do kraja života", zaključuje advokat Bojić

Bonus video: