Prijava protiv Vojvodića zbog prisluškivanja

Radenović je kazao da niko od njegovih kolega nije za prestanak rada i da će normalno da rade dok im se kolege Željko Popović i Branko Bojić ne vrate na posao
134 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 18:59h

Inspektori Komunalne policije, njih 40, koji su protestovali u znak podrške kolegi Željku Popoviću, koji je ostao bez posla jer je odbio zahtjev načelnika Radislava Vojvodića da "lažno svjedoči" u jednom diciplinskom postupku protiv svog kolege, izašli su na teren sa svim vozilima, ali su radili samo 30 odsto radnog vremena.

Iako su inspektori naglasili da neće saobraćati podgoričkim ulicama dok ne upoznaju predstavnike Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj i članove kabineta gradonačelnika sa svojom situacijom, na teren su bila tri "pauka" sa pratećim vozilima.

Bivši inspektor Radenko Radenović, koga je Vojvodić, kako kaže, nagovarao da lažno svjedoči, predaće u srijedu u 10 časova prijavu Osnovnom tužilaštvu protiv načelnika te službe za nezakonito prisluškivanje i snimanje razgovora u kancelariji.

Kako je naglasio o tome da će biti snimljeni niko nije bio obaviješten, a nakon toga tajni audio zapis Vojvodić je koristio kao dokazni materijal kod članova disciplinske komisije.

TV Vijesti, Daniela Vranković

Radenović je kazao da niko od njegovih kolega nije za prestanak rada i da će normalno da rade dok im se kolege Željko Popović i Branko Bojić ne vrate na posao.

Komunalni inspektori tvrde da se stanje u službi pogoršalo nakon peticije zaposlenih protiv načelnika Vojvodića.

Inspektori tvrde da je zbog toga pet inspektora ostalo bez posla.

"Vojvodić je tražio da svakog dana moramo pokupiti sedam vozila i napisati pet naloga. Kolega je dobio otkaz jer je pokupio pet vozila. Drugi je dobio otkaz jer je tražio da mu se plate prekovremeni sati, a o disciplinskim postupcima u Komunalnoj policiji "nema broja". Načelnik Vojvodić je istovremeno tužilac, svjedok i sudija, a predsjednik diciplinske komisije koja radi bez pravnika, priznao je da mora kažnjavati jer je načelnik tako naredio", tvrde inspektori.

Načelnik Komunalne policije nije htio da komentariše situaciju u preduzeću za koju ga optužuju radnici i novinare je uputio na PG Biro, Službu za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Administartor Glavnog grada Željko Vuković izjavio je državnoj televiziji da su inspektori na drugi način mogli da izraze svoj prostes, da se uvjek dižu bune kada neko želi da zavede red, da Vojvodić ima svojih mana, ali da se i zna ko odlučuje o njegovoj smjeni.

Galerija

Bonus video: