Rasvjeta u Herceg Novom u lošem stanju

Rekonstrukcija glavne gradske ulice i dalje je samo u planovima i u polumraku
71 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Arhiva Vijesti
Herceg Novi, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.03.2012. 18:09h

Uprkos dotrajalosti i aktuelnoj restrikciji, oko 130 kilometara javne rasvjete u hercegnovskoj opštini odgovorni u Javno-stambenom komunalnom preduzeću uspijevaju da održe u funkciji.

Međutim, zbog starosti, česti su kvarovi u pojedinim djelovima opštine. Godišnje promijene oko 3.000 sijalica, a izdvajaju značajna sredstva i za zamjenu djelova na mreži koji su u kvaru, a novac je ograničen.

Tako u naselju Vodice u Baošićima od decembra prošle godine nemaju javnu rasvjetu. Ona je nakratko, pred početak Praznika mimoze zasvijetlila, a sada ponovo ne radi.

“Najgora situacija je u centru grada, gdje je mreža stara više od 40 godina”, kazao je Branko Božović, šef sektora održavanja javne rasvjete.

Dio grada od crkve Svetog Spasa na Toploj, centar i dio Njegoševe ulice na Savini su u polumraku. Kada je prije dvije godine predstavljen projekat rekonstrukcije glavne gradske saobraćajnice, od restorana “Galeb” u Igalu do hotela “Plaža” u Herceg Novom, u dužini od 1.312 metra, saopšteno je da će biti instalirana i nova rasvjeta, čiji je projekat donirala hrvatska firma “Pasarić inžinjering”.

Rekonstrukcija glavne gradske ulice i dalje je samo u planovima i u polumraku.

Prije četiri godine lokalni parlament dao je zeleno svjetlo za prodaju opštinske zemlje na Zmijicama, jer je vlast tvrdila da će novac od oko 1,3 miliona eura biti namijenjen za rekonstukciju puta od Igala do Meljina.

Rekonstuisan je dio od hotela “Plaža” do Meljina, i to kreditnim sredstvima, a kreditom će, kada i ako bude, biti rekonstruisan i ostatak saobraćajne žile kucavice grada. Do tada će Novljani i njihovi gosti biti u polumraku.

Bonus video: