Komunalni inspektori: Načelnik Vojvodić nas ucjenjuje

Komunalni inspektori tvrde da se stanje u Komunalnoj policiji pogoršalo nakon peticije zaposlenih protiv načelnika Vojvodića
196 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2012. 19:38h

Inspektori Komunalne policije Podgorica, njih 40, protestovali su ispred svojih prostorija kod Sportskog centra Morača u znak podrške kolegi, pomoćnom radniku Željku Popoviću, koji je ostao bez posla, prethodno odbivši, kako kaže, zahtjev načelnika Radislava Vojvodića da "lažno svjedoči" u jednom od disciplinskih postupaka protiv svog kolege.

Popović je dobio otkaz nakon godine provedene u Komunalnoj policiji.

"Vojvodić je tražio da svakog dana moramo pokupiti sedam vozila i napisati pet naloga. Kolega je dobio otkaz jer je pokupio pet vozila"

Bez "pauka" do rješenja situacije

Vojvodić zahtijeva da kružimo gradom po sedam sati, što je fizički nemoguće izdržati, primorani smo da podižemo vozila izvan gradskog jezgra, dok iz Ulice slobode nijedno vozilo nije podignuto

Komunalni inspektori tvrde da se stanje u Komunalnoj policiji pogoršalo nakon peticije zaposlenih protiv načelnika Vojvodića. Inspektori tvrde da je zbog toga pet inspektora ostalo bez posla.

"Vojvodić je tražio da svakog dana moramo pokupiti sedam vozila i napisati pet naloga. Kolega je dobio otkaz jer je pokupio pet vozila. Drugi kolega je dobio otkaz jer je tražio da mu se plate prekovremeni sati", rekli su inspektori.

Oni su kazali da disciplinskim postupcima u Komunalnoj policiji "nema broja", i da je načelnik Vojvodić istovremeno tužilac, svjedok i sudija.

"U Komunalnoj policiji od kada je došao (Vojvodić) nema ljudskog razgovora i uvažavanja"

Bunt neće proći bez sankcija

Bivši inspektor Radenko Radenović rekao je da njihov bunt neće proći bez sankcija načelnika Vojvodića.

"Svi koji smo svjedočili, bićemo na tapetu, i svaki od nas poći će na disciplinsku ili će ostati bez posla. Kod gradonačelnika će stići izvještaj da svi imamo po pet disciplinskih kazni, međutim to su fiktivne kazne koje omogućavaju da se zaposleni kasnije ucjenjuju. Da je to tako, dovoljno je pogledati razloge disciplinskih postupaka", rekao je Radenović.

Inspektor Branko Bojić kaže da je dobio rješenje za stalno koje je potom zamijenjeno mjesečnim rješenjem.

"Prijete mi otkazom, a koliko čujem kuca se i rješenje. Rekao sam Vojvodiću da u Komunalnoj policiji od kada je došao nema ljudskog razgovora i uvažavanja", rekao je Bojić.

Inspektor za drumski saobraćaj Ljubiša Rončević podsjetio je da njihovo mišljenje o stanju u preduzeću dijeli i ombudsman na svojem sajtu.

"Spremni smo na razgovor, hoćemo da radimo, ali ne u ovakvim tenzijama i teroru", rekao je Rončević

On je dodao da je u međuvremenu, Vojvodić pokrenuo protiv njega tri disciplinske.

"Ucjenjivan sam riječima ako nastavim ovako da radim, više nikada neću biti radnik Glavnog grada, a pogotovu ne Komunalne policije. Da ne bi ostali bez posla, inspektori su prinuđeni da podižu vozila oko Hitne pomoći, domova zdravlja, škola i vrtića. Prema slobodnoj procjeni u ovoj godini naplata je manja 40 odsto u odnosu na uporedni period bivšeg rukovodstva. Spremni smo na razgovor, hoćemo da radimo, ali ne u ovakvim tenzijama i teroru", rekao je Rončević.

Dragović: Tajno snimao Radenovića

Predsjednik Sindikata Glavnog grada Goran Dragović je rekao da je načelnik Vojvodić tajno snimljeni razgovor sa Radenovićem pustio kao dokazni materijal članovima disciplinske komisije.

"Što neko zaslužuje to će i dobiti, bilo dobro ili loše. Svoje tvrdnje moći će da dokažu u skladu sa zakonom", rekao je Vojvodić

Radenović: Nagovorio me je da lažno svjedočim

Radenko Radenović potvrdio je da je Vojvodić tokom sastanka u kancelariji snimio tajno njihov razgovor.

"Nagovarao me je da lažno svjedočim. Idemo svi kući jer je sve prevršilo mjeru. Pozivamo upravnu komisiju, jer nedavno su podijeljena četiri rješenja za stalni radni odnos, a nakon toga su ukinuta", rekao je Radenović.

Vojvodić: Što zaslužuju, to će i dobiti

Načelnik Komunalne policije Radislav Vojvodić rekao je “Vijestima”, povodom protesta zaposlenih u Komunalnoj policiji, da će zakonska procedura biti ispoštovana.

"Što neko zaslužuje to će i dobiti, bilo dobro ili loše. Svoje tvrdnje moći će da dokažu u skladu sa zakonom", rekao je Vojvodić.

Galerija

Bonus video: