U Donjoj Zagradi tvrde da im Prijestonica ni puteve nije očistila

Iz Prijestonice kažu da “raspolažu informacijom da brat gospodina Banićevića, sa čijim su slučajem upoznati, zapravo živi u mjestu Donja Zaljut”
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2012. 19:17h

Putevi u Donjoj Zagradi u Cucima još su pod snijegom, a mještanin Dragan Banićević tvrdi da više od 20 dana bezuspješno traže pomoć kako bi probili put do svojih domova i zavijane stoke.

“Zvali smo Opštinu Cetinje i krizni štab, tražili pomoć, ali sve je bilo bezuspješno. Brat ima 20 govedi u selu, još toliko pet kilometara izvan sela, a drži i 15 konja. Sijena ima, ali zbog neočišćenih puteva nijesmo u mogućnosti da sijeno dopremimo gdje je potrebno. Angažovali smo privatnika sa Cetnija da sa utovarnom lopatom očisti snijeg. Svi nas zaobilaze”, rekao je Banićević.

z Prijestonice Cetinje “Vijestima” je rečeno da, “nakon detaljnih dodatnih konsultacija sa nadležnim organima, putarskim službama, privatnim kompanijama za održavanje lokalnih saobraćajnica, predstavnicima MZ sa područja Katunske nahije i pojedincima nastanjenim na tom području, moraju naglasiti da nijedan kategorisani ili nekategorisani put na teritoriji Prijestonice Cetinje ne vodi do naseljenog mjesta Donja Zagrada”.

“Štaviše, takav toponim na ruralnom području Prijestonice Cetinje zapravo ne postoji”, stoji u odgovoru iz Prijestonice.

Navode i da “raspolažu informacijom da brat gospodina Banićevića, sa čijim su slučajem upoznati, zapravo živi u mjestu Donja Zaljut”.

“Ukoliko je ta informacija precizna, onda je tačno i to da je put ka i u naselju Donja Zaljut, uključujući i makadamsku dionicu, angažmanom kompanije koju je angažovala lokalna uprava probijen u utorak, a da je počelo i čišćenje navedene saobraćajnice”, piše u odgovoru Prijestonice.

Ističe se da je riječ o izuzetno kompleksnom terenu i putnom pravcu, a da je Prijestonica Cetinje, usljed neprohodnosti te dionice, još ranije obezbijedila neophodnu stočnu hranu za taj dio.

Galerija

Bonus video: