Plav: Putevima prema selima neočišćeni, gorivo nestaje

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović potvrdio je da je opština Plav već ušla u “crvenu zonu” što se goriva tiče, ali da, i poerd te činjenice, mehanizacija funkcioniše u minimalnoj mjeri
67 pregleda 0 komentar(a)
Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Plav, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 04.03.2012. 17:44h

Dobri vremenski uslovi u plavskoj opštini doprinijeli su bržoj stabilizaciji situacije nakon nevremena. Ipak, putevi prema nekoliko sela i dalje su neočišćeni, a Opština Plav i dalje kuburi sa nedostatkom goriva, za ionako skromnu i dotrajalu mehanizaciju, što otežava probijanje puteva do nekih sela.

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović potvrdio je da je opština Plav već ušla u “crvenu zonu” što se goriva tiče, ali da, i pored te činjenice, mehanizacija funkcioniše u minimalnoj mjeri.

„Gorivo koje smo imali od Vlade i donatora već smo potrošili i već smo ušli u ’crveno polje’. Očekujemo da ćemo tokom sedmice dobiti gorivo. Nije lako u sedam mjesnih zajednica sve puteve očistiti, jer se radi o 300 kilometara lokalnih puteva, imajući u vidu skromnu i dotrajalu mehanizaciju i ekstremne padavine”, kazao je Šarkinović.

Sela Babino Polje, Hoti, Budojevice, Zagrađe i Dolja i dalje su odsječena.

„Danas je mehanizacija krenula prema najtežem i najdužem putnom pravcu, prema Babinom Polju, i vjerujemo da će ta jedna utovarna lopata moći da se probije. Ostaju sela Zagrađe, Hoti, Budojevice i Dolja prema dolini Grebaje, gdje su putevi veoma nepristupačni, a gdje žive poljoprivrednici kojima treba pomoći“, kazao je Šarkinović.

On je rekao da će Komisija za procjenu šteta početi sa svojim radom danas, a građani zahtjeve mogu podnositi do utorka. Do sada je stiglo, kako je rekao, oko 250 zahtjeva.

Bonus video: