Kliničkom centru poklonili reanimobil

Direkor Kliničkog centra dr Milan Mijović zahvalio se na donaciji, koja će "osvježiti" vozni park najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori
73 pregleda 0 komentar(a)
reanimobil, Foto: Zoran Đurić
reanimobil, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.02.2012. 16:01h

Vozni park Kliničkog centra Crne Gore bogatiji je za specijalno opremeljeno vozilo reanimobil vrijedan 34 hiljade eura, koje su donirale kompanija Renault Aliance, banka Hipo Alpe Adria Bank, Sava Osiguranje i Farmont.

Riječ je o novom automobilu marke Renault Trafic, koji, pored serijske opreme, sadrži i specijalnu nadogradnju za prevoz bolesnika sa EKG-om, defibrilatorom, bocom za kiseonik sa instalacijama i maskom, rasklopivim nosilom, četiri mjesta za pratioce, klimatizovanim prostorom i u kabini i u bolesničkom prostoru, držačima za infuziju, kao i zvučnom i svjetlosnom signalizacijom.

Direkor Kliničkog centra dr Milan Mijović zahvalio se na donaciji, koja će "osvježiti" vozni park najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

“Vozilo koje je potpuno opremljeno za najsavremeniji pristup u reanimaciji pacijenata značiće mnogo Kliničkom centru. Ovo je početak oporavka voznog parka koji je u prosjeku star 14 godina, sa preko 200.000 pređenih kilometara po svakom automobilu, a najstarije vozilo je iz 1977. godine kazao je on, uručujući zahvalnice donatorima.

Ispred kompanije Reanault Alliance su naglasili da će nastaviti i dalje da društveno odgovorno posluju.

Direktor Ratko Pavićević je objasnio da je inicijativa za donaciju potekla od te kompanije, a da su je novčano podržali Hipo Alpe Adria Bank i Sava Osiguranje, dok je Farmont donirao uređaje za reanimaciju.

Donatori su saopštili da će i u narednom periodu nastojati da podrže slične aktivnosti.

Bonus video: