DPS plaća struju za SDP, Savez sindikata, SUBNOR...

Struja se uredno plaća. Bitno je da nemamo duga, kazao je Dragović, poznat po izjavama da ne plaća struju i da je sam priključi kada mu je nadležni zbog duga isključe
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.02.2012. 05:28h

Ljubav DPS-a i SDP-a nema granica - veći koalicioni partner plaća manjem i račune za struju.

Pored SDP-a, na jaslama DPS-a su podgorički odbor Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) i Agencija za elektronske medije, barem kada je riječ o utrošenoj električnoj energiji, ali i još nekoliko organizacija.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, DPS platila je prošle godine gotovo 50.000 hiljada eura za struju koju su potrošili zajedno sa ostalim institucijama, čije je sjedište u zgradi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Iz Elektroprivrede Crne Gore “Vijestima” je potvrđeno da se jedini sat za mjerenje utrošene električne energije u pomenutoj zgradi vodi na DPS i da vladajuća partija redovno izmiruje račun.

Vučelić: Zatečen sam

Da duga nema, “Vijestima” je potvrdio i predsjednik podgoričkog odbora SSCG Goran Dragović, ali je odbio da odgovori ko plaća struju - DPS ili Sindikat.

“Struja se uredno plaća. Bitno je da nemamo duga”, kazao je kratko Dragović, poznat po izjavama da ni doma ne plaća struju i da je sam priključi kada mu je nadležni zbog duga isključe.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Džafić praktično je potvrdio saznanja “Vijesti”, kazavši da struju nijesu plaćali.

“Zatečen sam, provjeriću... Ne mogu da vjerujem, ko danas plaća nešto nekome drugom”, kazao je Vučelić.

Direktor Agencije za elektronske medije Abaz Džafić praktično je potvrdio saznanja “Vijesti”, kazavši da struju nijesu plaćali.

“Nije iskazan trošak za struju u finansijskom izvještaju. Ostalo ne znam, Vlada nam je obezbijedila privremeni smještaj”, kazao je Džafić, istakavši da ne želi da mu nijedna politička partija plaća račun za struju.

SDP nema strujomjer

Funkcioner SDP-a kazao je “Vijestima” da ta stranke ne dobija račune za struju, jer nemaju ni strujomjer. Objasnio je da podgorički odbor manjeg člana vladajuće koalicije koristi samo jednu kancelariju u pomenutoj zgradi.

“Rečeno mi je da u zgradi ima samo jedan strujomjer. Telefon plaćamo, ali račun za struju nikada nijesmo ni dobili”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Nadležni iz još dvije pomenute organizacije, sa sjedištem u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, potvrdili su “Vijestima” da troše struju, ali da je ne plaćaju.

Konjević je pojasnio da kancelarija nije vlasništvo SDP-a i da su je dobili na korišćene nakon raspodjele imovine bivših društveno-političkih organizacija iz doba SFRJ.

Po istom osnovu, prostorije je dobio i SSCG, ali u vlasništvo, tvrdi Dragović.

Do vrijedne imovine u centru Podgorice, ali bez strujomjera, SSCG je došao prije uvođenja sindikalnog pluralizma.

Galerija

Bonus video: