Oprezno zbog poledice i klizišta

Put Šavnik-Žabljak zatvoren je za sve kategorije vozila do daljnjeg, a saobraćaj je u prekidu na putevima Dobrilovina-Đurđevića Tara i Plužine-Šćepan polje
0 komentar(a)
Podgorica snijeg saobraćaj, Foto: Zoran Đurić
Podgorica snijeg saobraćaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.02.2012. 07:38h

U Crnoj Gori se saobraća po suvim putevima, a u sjevernim i centralnim predjelima je, zbog jakih mrazeva, izražena poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG navode da je veća opreznost neophodna zbog osipanja, odrona, klizišta i usova i savjetuju vozačima da vožnju i brzinu prilagode uslovima na putu. Oni podsjećaju i da je zimska oprema obavezna.

Put Šavnik-Žabljak zatvoren je za sve kategorije vozila do daljnjeg. Saobraćaj je u prekidu na putevima Dobrilovina-Đurđevića Tara i Plužine-Šćepan polje.

Put Petrovac-Virpazar-preko Paštrovske gore prohodan je za putnička vozila, minibuse i kamione do deset tona.

Za sve kategorije vozila, a za kamione i šlepere naizmjenično su otvoreni putevi Pljevlja-Kovren-Slijepač most-Bijelo Polje, Ilino brdo-Vilusi Nikšić i Lipci-Grahovo-Vilusi.

Put Vilusi-Vraćenoviči prohodan je za putnička motorna vozila i minibuse.

Sve kategorije vozila saobraćaju naizmjenično na putu Nikšić-Plužine.

Put Rožaje-Kula prohodan je za sve kategorije vozila uz naizmjenično propuštanje vozila.

Na regionalnom putu R-17 na dionici Ulcinj-Ada zbog izgradnje mosta na Port Mileni izmijenjen je režim saobraćaja i saobraća se u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Prijepolje-Bijelo Polje u mjestu Barski most od danas se nastavlja sanacija tunela, pa će saobraćaj biti obustavljen od 9.30 do 12.30 i od 14.30 do 17.30.

Na magistralnom putu M-2.4 na dionici Vladimir-Sukobin raskrsnica za Ostros do Sukobina u toku je rekonstrukcija puta. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a mogući su i povremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Na dionici Vilusi-Petrovići na regionalnom putu R-12 Vilusi-Vraćenovići rekonstruiše se put, zbog čega je postavljena privremena saobraćajna signalizacija, a mogući su i privremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Bonus video: