Nova vatrogasna društva u hercegnovskoj opštini: Spremno dočekuju ljetnu sezonu

Služba zaštite i spasavanja ima 37 zaposlenih, od toga su 34 operativca, sedam kamiona, koji su servisirani i stavljeni u funkciju, kao i četiri mala vozila.DVD Bijela ima dva vatrogasna kamiona i dvadesetak je stalno angažovanih vatrogasaca-spasilaca, dok će Lušticu “čuvati” tri vatrogasna kamiona i 15 pripadnika DVD Luštica
479 pregleda 0 komentar(a)
vatrogasna kola Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
vatrogasna kola Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.05.2018. 12:38h

Hercegnovski vatrogasci spremno dočekuju ljetnju sezonu, saopšteno je iz lokalne uprave nakon sastanak tima za vanredne situacije. Pored Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bijela, planirano je i formiranje društva na Luštici. U saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije nabavljeno je i plovilo koje je stacionirano u Porto Montenegru.

“Prošle sedmice obišli smo Lušticu, gdje smo se sastali sa predstavnicima DVD Luštica, koje će raspolagati sa tri vozila. U ovo ljeto ulazimo spremniji da odgovorimo na sve izazove, poručio je potpredsjednik opštine Miloš Konjević.

On je kazao da će biti sanirana putna infrastrukturi kako bi kamioni imali mogućnost prilaska, a Služba zaštite će sa “Vodovodom” kontrolisati hidrante. Opština je dodatno angažovala devet čuvara za šume.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović je naveo da obilaze teren i mapiraju kritične tačke, da bi u slučaju vanrednih okolnosti reagovali efikasno.

“Poučeni iskustvom od prošle godine, angažovali smo se radi formiranja dva dobrovoljna vatrogasna društva - u Bijeloj i na Luštici, tako da ovu godinu dočekujemo znatno spremniji u odnosu na prošlu”, ističe Ćirović.

Lokalna uprava nastavlja sa unapređivanjem uslova za rad vatrogasaca i spasilaca. Upravo je završen tender nabavke opreme za vatrogasce, po kojem će dobiti novu zaštitnu opremu, koja nije obnavljana dugi niz godina.

Služba zaštite i spasavanja ima 37 zaposlenih, od toga su 34 operativca, sedam kamiona, koji su servisirani i stavljeni u funkciju, kao i četiri mala vozila.DVD Bijela ima dva vatrogasna kamiona i dvadesetak je stalno angažovanih vatrogasaca-spasilaca, dok će Lušticu “čuvati” tri vatrogasna kamiona i 15 pripadnika DVD Luštica.

Bonus video: