Podgorica: Nakon snijega pojavile se rupe

Situacija u saobraćaju se normalizuje dok se taksisti i gradski autobusni prevoznici i vozači žale na "kratere" na pojedinim ulicama
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2012. 17:54h

Koliko je asfalt loše urađen na mnogim ulicama u gradu, otkrilo je neuobičajen sniježno nevrijeme koje je zadesilo Podgoricu. Na mnogim ulicama ostale su velike rupe, koje su opasne za vozače.

Situacija u saobraćaju se normalizuje dok se taksisti i gradski autobusni prevoznici i vozači žale na "kratere" na pojedinim ulicama i oštećene ležeće policajce.

Velike rupe vidlčjive su na Krivom mostu, na Trgu Božane Vučinić i na Starom aerodromu kod Osnovne škole „Pavle Rovinski".

Oštećeni ležeći policajci problem

Direktor „Siti taksija” Predrag Kažićkaže da su problem rupe ali i šarafi koji su ostali na većini mjesta gdje su bili ležeći policjaci ostali šarafi.

"Rupe i oštećeni ležeći policajci su nama i ostalim učesnicima najveći problem. Naši taksisti kada naiđu na rupe javljaju Dispečerskom centru koji potom obavještavaju ostale vozače i nadležne gradske službe da evidentiraju problem. Problem su šahte jer poklopci nedostaju na velikom broju kao što je slučaj u Ulici Drugog crnogorskog bataljona, kod Delte na mjestu gdje prave kružni tok. Ogromne rupe zjape kod Krivog mosta, u Ulici 8. marta kod Titeksa, a vozačima je najopasnije proći Bulevarom revolucije jer su buldožeri poskidali dosta ležećih policajaca", rekao je Kažić.

On je istakao da bi iz “Puteva” trebalo da se izađe na teren kako bi se istakla saobraćajna upozorenja da je došlo do oštećenja na saobraćajnicama.

"Nijesu istaknuta upozorenja. Učesnicima u saobraćaju treba ukazati na velike rupe i opasnosti dok nadležni iz "Puteva" ne riješe problem, a dužni su takođe i da plate odštetu ukoliko dođe do oštećenja vozila. Po zakonu institucija ili firma koja održava puteve dužna je da isplati nadoknadu ako se desi odron na putu ili se desi nesreća zbog leda a nema znakova upozorenja na opasnosti. Ako građanin ošteti vozilo, zove policiju koja pravi zapisnik, podnosi prijavi firmi koja održava puteve, ali kod nas se građani uglavnom upućuju na kasko osiguranje a nijedan zvaničan zahtjev nije otišao na adresu “Puteva”, iako i privatna vozila i moja vozila su upadala u rupe gdje trpe ne samo gume nego i trup vozila", naveo je Kažić.

Ekipe još prikupljaju informacije sa terena

Vlasnik “Hit taksija” Vesko Jovanović nada se da loše stanje na ulicama uzrokovano nevremenom neće dugo potrajati, jer se oštećuju vozila i prave se velike gužve.

"Dolazimo teže do mušterija, a moji vozači trude se da izbjegavaju ulice koje su pune rupa", kazao je Jovanović.

Direktor "Puteva" Zdravko Klikovac kazao je da ekipe još uvijek prikupljaju informacije sa terena sa teritorije Podgorice i gradskih opština o oštećenju horizontalne i vertikalne signalizacije.

Direktor "Puteva" Zdravko Klikovac kazao je da ekipe još uvijek prikupljaju informacije sa terena sa teritorije Podgorice i gradskih opština

"Za nekoliko dana imaćemo preciznije podatke, a prema našim saznanjima, oštećeno je najmanje 100 metara ležećih policajaca. Napravićemo procjenu troškova, s obzirom na to da je oštećen veliki broj saobraćajnih znakova, ležećih policajaca, puteva, slivničkih rešetki, trebaće dosta materijala za obnovu a samim tim i para. Trebaće više vremena za sanaciju, pa molimo građane za strpljenje jer sredstva koju su potrebna, a učinićemo sve da ne dođe do novih havarija, nisu predviđena planom i programom za budžet", istakao je Klikovac.

Alivodić: Ostatke ležećih policajaca ukloniti što prije

"Očekivao sam pojavu rupa na podgoričkim ulicama nakon ovolike količine snijega. Uostalom to se dešavalo i ranije nakon obilnijih kiša, pošto se rupe samo zakrpe i taj posao se ne uradi na adekvatan način. Nakon ovih snjegova više nam smetaju u ovom času ležeći policajci koji su počupani i na pojedinim mjestima ostali su samo djelovi. Mislim da ih treba potpuno ukloniti što prije kako se ne bi oštetile gume i ležajevi na autobusima. Slična situacija je i kada su rupe na putu u pitanju", kazao je Haris Alivodić.

Za Podgoričanku Mladenku Bulatović najveći problem su nestali ležeći policajci, a primjećuje da su mnoge sporedne ulice dosta oštećene kao što je Radnička ulica iza Tološke šume kojom se, kako ona kaže, ne može proći.

Borko Bajić trudi se da izbjegava ulice gdje može, ali ležeći policajci i rupe kojih je bilo i prije nevremena su problem u gradu.

Galerija

Bonus video: