Pet sela u plavskoj opštini i dalje odsječena

Šarkinović je kazao, da je prvi dan nakon neplaniranog odmora, dolaznost učenika u školske klupe dobra
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2012. 15:30h

Nakon ogromnih sniježnih padavina, gdje je predhodnih dana u opštini Plav visina snijega prelazila preko dva metra, stanje se poslenjih dana znatno poboljšava imajući u vidu dobre vremenske prilike, koje idu u prilog topljenju snijega.

Opštinski operativni tim za upravljanje vanrednim situacijama na čelu sa gradonačelnikom Skenderom Šarkinovićem svakodnevno zasijeda, pa se i na sjednici konstatovalo poboljšanje stanje, ali da još ima zavijanih sela.

„Što se tiče Mjesnih centara Plav, Gusinje i Murino možemo reći da su gotovo sve saobraćajnice probijen.Većina seoskih puteva probijena, do tzv. seoskih centara, s tim što ima na tim putevima mnogo priključnih puteva koji su zatvoreni u svim selima.Nijesu probijeni do kraja putevi prema Desnom i Lijevom Metehu, prema Jarima I Babinom Polju, te Desnom Grčaru u Gusinju. Još uvjek ima 30 odsto seoskih puteva koji nijesu očišćeni, te je toliko sela odječeno. Mi neke puteve nećemo moći očistiti još za mjesec dana, ali do nekih gdje je to neophodno nastojaćemo da u narednih par dana probijemo puteve, jer se ne može saobraćati imajući u vidu školski prevoz za đake“, kazao je Šarkinović.

Đaci se vratili u klupe

Šarkinović je kazao, da je prvi dan nakon neplaniranog odmora, dolaznost učenika u školske klupe dobra.

„Danas su počele sa radom škole, možemo reći da je dolaznost u svim školama preko 90 odsto. Još uvjek je malo kritična područna škola u Velici, gdje je dans od 13 došlo svega sedam učenika“, kazao je Šarkinović.

On je apelovao na nadležne institucije, da je Plavu potrebna novčana pomoć i gorivo, čije zalihe su potorošene.

"Plavu je potrebna novčana pomoć i gorivo, čije zalihe su potorošene"

„Mi smo prije nekoliko dana potrošili gorivo i tom prilikom smo se obratili Sektoru za vanredne situacije i civilnu bezbjednost, kako bi smo dobili još goriva.

Nama je potrebna novčana pomoć i gorivo, jer smo dosadašnje zalihe potrošili, a takođe nam novac treba da bi izmirili i one koji su izvodili radove na pročišćavanju“, kazaoje Šarkinović.

Tokom elementarnih dana u februaru, na područiju opštine Plav evakuisano je deset porodica, sa svojih pedesetak članova, mahom sa seoskih područija, koji su svoje utočište našli kod svoje rodbine i komšija u blizini njihovih kuća, kako bi bili bliži svojim stočarskim objektima, te na taj način hranili svoju stoku.

Galerija

Bonus video: