Mirni protest u Bijelom Polju 5. marta

"Ovo je posljednja šansa da izaberete, "da li ste za bolje ili gore sjutra", poručio je Mekić
65 pregleda 0 komentar(a)
transservis, bijelo polje, radnici, Foto: Beća Čoković
transservis, bijelo polje, radnici, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 26.02.2012. 17:03h

Organizacioni odbor najavljenog mirnog protesta, zakazanog za 5. mart u 11.55 časova ispred zgrade Višeg i Osnovnog tužalaštva u Bijelom Polju pozvao je građane sa sjevera i drugih dijelova da se pridruže i da zajednički iskažu nezadovoljstvo "katastrofalnom ekonomskom situacijom".

"Pozivamo studente i srednjoškolce da se pridruže jer će time pokazati svoje nezadovoljstvo i staviti do znanja da žele bolju budućnost. Zbog velikog interesovanja radnika pozivamo vlasnike privatnih firmi sa sjevera da ih toga dana oslobode obaveza i omoguće prisustvo na protest", poručio je predstavnik NVO "Euromost" Almer Mekić.

Pozvani svi oštećeni radnici iz Bijelog Polja, Berana, Rožaja, Mojkovca, Pljevalja, Andrijevice, Kolašina da dođu na protest i zajednički iskažu nezadovoljstvo

"Šta je sa sredstvima koja su trebala da vam se daju da bi opstali. Nemojte zaboraviti Bioče. U Podgorici ste mogli kupiti što vam treba, da bi vas na Bioče sačekali i sve vam oduzeli ili oporezivali. Posebna priča je, da se moralo izdvajati i za korumpirane policajce. Još uvijek ima Bioča ali u sjenci. Privrednici to znaju, ali ćute plašeći se da ih ne zatvore", poručio je Mekić naglasivši da je došlo vrijeme za promjene "da svi budemo ravnopravni".

"Vašim izostankom sa protesta poštovani građani sjevera, daćete potvrdu da se kod nas živi dobro i da nemamo problema. Ovo je posljednja šansa da izaberete, "da li ste za bolje ili gore sjutra", poručio je Mekić.

Ćalović i Keković da kažu podržavaju li u zahtjeve

Član Organizacionog odbora Svetozar Čabarkapa poziva sve oštećene radnike iz Bijelog Polja, Berana, Rožaja, Mojkovca, Pljevalja, Andrijevice, Kolašina da dođu na protest i zajednički iskažu nezadovoljstvo.

"Bolje da smo svi zajedno rame uz rame, nego posebno po grupicama. Vrijeme je da nas shvate ozibiljno, fondovi i pojedinci iz Podgorice koji su sa pojedincima sa sjevera opljačkali našu imovinu, akcije i nas doveli u ovakvo stanje. Ponovo pozivamo Vrhovnu državnu tužiteljku Ranku Čarpić da smijeni rukovodioce tužilaštava na sjeveru koji nijesu reagovali na naše krivične prijave te su dozvolili nezakonite stvari. Ukoliko ne reaguje na naš poziv doći ćemo u Podgoricu da nju smijenimo", poručio je Čabarkapa.

Organizacioni odbor ponovo je pozvao izvršnu direktoricu MANS-a Vanju Ćalović i generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Srđu Kekovića da se oglase "podržavaju li u zahtjevima radnike i građane sjevera".

"Ukoliko podržavaju, pozivamo ih da dođu na protest u Bijelo Polje i daju podršku. Time će ujedno pokazati da je i sjever dio države Crne Gore i da je privatizacija kod nas sprovedena nezakonito, što nas je sve dovelo na rub egzistencije", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora protesta u Bijelom Polju.

Bonus video: