Damjanović se nije prijavio da ostane šef policije

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na konkurs za direktora crnogorske policije, koji je važio do juče, prijavio se samo jedan kandidat
199 pregleda 4 komentar(a)
Vesko Damjanović, Foto: Savo Prelević
Vesko Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2018. 05:49h

Vršilac dužnosti dirktora Uprave policije Vesko Damjanović nije se prijavio na oglas za tu funkciju, rečeno je “Vijestima” iz nekoliko izvora u vrhu te bezbjednosne institucije.

Damjanović je važio za najozbiljnijeg kandidata za novog šefa policije, a sagovornici “Vijesti” tvrde da za preuzimanje direktorske fotelje ima podršku Vlade.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na konkurs za direktora crnogorske policije, koji je važio do juče, prijavio se samo jedan kandidat. On navodno ne ispunjava uslove propisane oglasom.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da će zbog toga oglas biti poništen i raspisan novi.

Iz Uprave za kadrove juče nije bilo moguće dobiti zvaničan odgovor da li je neko i ako jeste, ko je predao papire za poziciju direktora UP-a.

Dobro upućeni sagovornici “Vijesti” tvrde da su među zainteresovanim za poziciju direktora policije bili visokorangirani službenici te bezbjednosne institucije, ali da niko od njih nije konkurisao jer nijesu imali “zeleno svjetlo” da će proći konkurs.

Onaj ko bi i konkurisao za direktorsku fotelju uzeo bi vruć krompir u ruke, jer je premijer Duško Marković prije samo par dana saopštio da će smjenjivati kadrove ako ne uspiju da rasvijetle ranjavanje novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

Mesto direktora policije nešto više od pet godina pripadalo je Slavku Stojanoviću, koji nije ostvario pohvalne rezultate na toj poziciji.

Za vrijeme njegovog mandata - od februara 2013. godine, kada je na tu funkciju postavljen kao vršilac, u Crnoj Gori bilo je oko 30 mafijaških likvidacija.

Stojanović je ostavku podnio posljednjeg dana marta, nakon što su, u nastavku obračuna kotorskih kriminalnih klanova, u strogom centru Podgorice ubijeni Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović. Samo dva dana prije toga, u Podgorici je, u bombaškom napadu, likvidiran Dražen Čađenović.

Bonus video: