Zoran Radović demantovao saputnika u helikopteru: Znali smo dokle idemo

Radović tvrdi da su već na Kapinom polju bili upoznati da mogu stići samo do sela Bezuja
295 pregleda 0 komentar(a)
snijeg Piva, Foto: Ivan Petrušić
snijeg Piva, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 23.02.2012. 19:43h

Gligor - Zoran Radović jedan od putnika koji je 17. februara helikopterom Vojske prebačen na Pivsku planinu, zajedno sa Željkom Radovićem, Radošem Nedićem i Milanom Delićem, demantovao je navode Delića da nijesu znali da ih helikopter neće odvesti do njihovih sela.

“O letu helikoptera svi smo bili upoznati sat prije polijetanja. Kada je završen prvi let sa Kapinog polja, upoznati smo da se drugi let može realizovati samo do najbližeg mjesta (sela Bezuja), zbog nedostatka goriva.

Nas četvorica sa još jednim putnikom iz sela Bezuja, ukrcali smo se u helikopter. Nakon iskrcavanja tog putnika u selo Bezuje, nas četvoricu helikopter je isrcao u selo Dubljevići. Sa mjesta iskrcavanja do kuće Miloša Dubljevića bilo je oko kilometar. Visina snijega je bila oko dva metra, a ukupno smo imali stvari oko 70 kilograma. Svratili smo u kuću Miloša Dubljevića, gdje smo malo odmorili.

Potom su naši rođaci došli za nas sa skijama, a Milan Delić nije htio da ide sa nama u selo Borkovići, gdje ima rođake, već je ostao u kući Dubljevića. On je trebalo da ide u selo Seljkavac. Po mom saznanju, kada je helikopter drugi dan vozio putnike za Pivsku planinu, odnosno u selo Dubljeviće, Delić je već bio krenuo za selo Seljkovac”, kazao je Radović.

On je zahvalio Vojsci i Kriznom štabu u Plužinama i Operativnom štabu za krizne situacije na čelu sa Draganom Samardžićem, jer je uspio da dođe do svojih u Pivskoj planini.

Bonus video: