Kotor će još čekati na izgradnju novog velikog hotela

Povodom nedavnog štrajka kotorskih ugostitelja Sekulić je kazao da ugostiteljima nije obećao ništa što nije u skladu sa zakonom i da tu nema nikakve dileme
0 komentar(a)
Predrag Sekulić, Marija Ćatović, Foto: Gov.me
Predrag Sekulić, Marija Ćatović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 22.02.2012. 16:30h

Potencijali Kotora mnogo su veći od onoga što je trenutno iskorišćeno, ali će Kotorani još čekati na izgradnju nekog novog velikog hotela u gradu, kazao je tokom boravka u radnoj posjeti Kotoru ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić.

"Jedan od bitnih uslova za to je izrada planskih dokumenata, a Opština Kotor je puno uradila po tom pitanju. Razgovarali smo na koji način poboljšati kvalitet ponude kotorskog turizma i moramo se potruditi da našim gostima, posebno onim koji borave u ovom gradu, obezbijedimo sve one uslove zbog kojih i dolaze u Kotor", kazao je Sekulić nakon radnog sastanka sa gradonačelnicom Kotora Marijom Ćatović.

Povodom nedavnog štrajka kotorskih ugostitelja, koji su mu se obratili za pomoć kako bi riješili svoje probleme, Sekulić je kazao da ugostiteljima nije obećao ništa što nije u skladu sa zakonom i da tu nema nikakve dileme.

"Smatrao sam da je dobro da se udruženje ugostitelja nađe u Koordinacionom tijelu za pripremu turističke sezone jer smatram da oni imaju poseban dio svoje odgovornosti kada je u pitanju kvalitet usluge. Kada je u pitanju zakon o buci, on se mora poštovati, ali sa druge strane sam pristalica da kada su u pitanju određene kotorske manifestacije zajedno moramo da uradimo napor da ih što bolje organizujemo i da izađemo u susret. Kotor zaslužuje poseban senzibilitet i teško je pomiriti potrebe i zahtjeve svih, onoga što je generacijski jaz, potreba gostiju i stanovnika grada. Ali mislim da postoji dovoljno prostora da se to pitanje rješava na najboji mogući načn, razgovorom", kazao je Sekulić.

Ćatović: Kotoru nisu potrebni ogromni hoteli

Vezano za hotel Fjord koji godinam zjapi prazan i predstavlja ruglo grada, Sekulić je kazao da je u firmi koja je vlasnik Fjorda u toku stečajni postupak.

"Kroz stečajni postupak povjerioci će se isplaćivati prodajom imovine, odnosno prodajom hotela Fjord, i nadam se da će se naći dobar investitor koji bi bio spreman da uđe u tu priču. Međutim objektivno je problem da smo u takvom vremenu ekonomske krize kada je teško naći kvalitetne investitore. Država neće učestvovati u tom procesu, ostaje nam da se nadamo da će to biti što prije i da ćemo naći novog invetitora za hotel Fjord", kazao je Sekulić.

Iako Kotor godinama nema velikih hotela, Ćatović je mišljenja da Kotoru nisu potrebni ogromni hoteli, već mnogo više malih eksluzivnih hotela.

Sekulić je kazao da bi volio što prije da vidi nekoliko većih hotela ne samo u Kotoru, već i u Tivtu i Herceg Novom, ali da mali hoteli u ovom trenutku nadomještaju sasvim dobro turističku ponudu.

Kad je u pitanju zaobilaznica čija izgradnja se takođe čeka duže vrijeme, Ćatović je kazala da je na zahtjev predsjednik Vlade formiran ekspertski tim koji će dati konačno rješenje za zaobilaznicuu saradnji sa UNESKO.

Bonus video: