Crnagoraput: Mi smo krivi a ne ministar, vozač nije preticao

Vozač Pupović ipak neće biti suspendovan jer su ranije i putnici potvrdili da nije preteko snjegočistač
220 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2012. 16:37h

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović kazao je za “Vijesti” da je pogrešno informisan iz "Crnagoraputa" o navodnom preticanju minibusa koji je bio zavijan u Dobrilovini kod Mojkovca, zbog koje je vozač Predrag Pupović suspendovan.

“Dobićete informaciju gdje se konstatuje da su oni iz Crnagoraputa, kada su mene informisali, permutovali informacije o autobusu “Laste” na potezu kroz Platije i kombija iz Dobrilovine. Oni u toj informaciji kažu da je konstatovano tačno da je to preticanje izvšio autobus a ne ovaj kombi.Oni se izvinjavaju i meni i njima zbog tih interpretacija”, kazao je Brajović, dodajući da je pogrešnu informaciju dobio usmeno od ljudi iz Crnagoraputa na štabu za krizne situcije.

Ekspresno je reagovao i Izvršni direktor Crnagoraputa Željko Leković i kazao da je greška "prouzrokovana brzinom djelovanja operativaca".

Pupović, vozač minibusa preduzeća “Radulović prevoz”, koji je je 3. februara 20 sati bio zavijan , ipak neće biti suspendovan jer su ranije i putnici potvrdili da nije preteko snjegočistač.

“Svih 11 putnika je pisanom izjavom potvrdilo da naš vozač od Pljevalja do Sokolovine nigdje nije pretekao nijedno vozilo pa ni snjegočistač. To znači da naš vozač nije ugrozio bezbjednost putnika pa je suspenzija već povučena”, kazao je za “Vijesti” Ljubiša Radulović vlasnik “Radulović prevoza”.

Pupovićevoj suspenziji prethodila je Brajovićeva izjava .

“Iako ministrovu poruku nijesmo shvatili kao zahtjev za sankciju i iako smo znali da je riječ o iskusnom i ozbiljnom vozaču htjeli smo da dobijemo sigurnu informaciju šta se zaista desilo. Putnici, svi do jednog tvrde da preticanja nije bilo i zato nema ni kazne. Da se ipak desilo preticanje to bi bio ozbiljan propust našeg vozača i on bi sigurno ostao bez posla, ne bi ga spasio ni ministar”, kaže Radulović.

Galerija

Bonus video: